назад
21.03.17

Семінар з орієнтації на службу в Державній прикордонній службі України

OkM 170320 3020 березня 2017 року за запрошенням від спеціалістів центру зайнятості, юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Марина ЛАПОНОГ та Іван ОСТРИХ прийняли участь у семінарі на тему «Орієнтація на службу в Державній прикордонній службі України».

 

Цей захід проведений спільно з представником Сумського прикордонного загону — начальником групи комплектування представництва Державної прикордонної служби у Сумській області Русланом ФЛОРЧУКОМ.

OkM 170320 32

OkM 170320 33

Семінар пройшов активно (47 чоловік присутніх), а з них більшість колишніх учасників АТО. Метою цього заходу було інформування клієнтів Охтирського ЦЗ щодо можливостей отримання як первинної, так і вторинної правової допомоги, також  вирішення проблеми зайнятості шляхом укладання контракту та служби в Державній прикордонній службі.

OkM 170320 31

Мова йшла про набір на посади солдатів та сержантів проводиться з числа осіб, які добровільно виявили бажання служити у Державній прикордонній службі України та відповідають вимогам військової служби.

Іван ОСТРИХ розповів про систему безоплатної вторинної правової допомоги. Він повідомив категорії осіб, перелічені у ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які можуть отримати законного представника за рахунок держави.

Натомість Марина ЛАПОНОГ наголосила: «Кожна людина повинна знати, що вона має право на безоплатну фахову правничу консультацію щодо своїх питань». Вона підкреслила, що не усім з тих, хто звернеться за допомогою, потрібна саме вторинна правова допомога, яку забезпечують місцеві центри, – цілком ймовірно, що більшість відвідувачів потребує юридичної консультації, допомоги у складенні заяви чи скарги тощо.

Присутнім роздано інформаційного змісту буклети.

 

Контакти Охтирського МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (0546) 4-22-23.