назад

Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Запоріжжя

17 лютого 2015 року в м. Запоріжжя відбувся семінар Національної асоціації адвокатів України з підвищення кваліфікації адвокатів, організований за сприяння Ради адвокатів Запорізької області. Семінар відвідало близько 750 адвокатів із Запорізької області та інших регіонів України.  Директор Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Дємєнєва прийняла участь у заході в якості доповідача.

Семінар відкрила Голова Ради адвокатів Запорізької області Новосьолова Людмила Миколаївна, яка привітала учасників семінару та його організаторів і побажала всім плідної роботи на семінарі.

На заході обговорювалися найбільш актуальні питання тлумачення та застосування українського законодавства, практика Європейського суду з прав людини та питання адвокатської етики. Зокрема, із доповідями виступили: Пошва Богдан Миколайович – суддя Верховного суду України, заслужений юрист України («Перегляд справ за нововиявленими обставинами»), Гуменюк Василь Іванович – суддя Верховного суду України, заслужений юрист України («Про практику застосування земельного законодавства при розгляді цивільних справ»), Кречетникова Олена Анатоліївна – адвокат, національний експерт Ради Європи з європейських антидискримінаційних стандартів («Заборона дискримінації в практиці Європейського суду з прав людини»), Дємєнєва Олена Василівна – директор Запорізького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокат-тренер/модератор обміну досвідом між адвокатами системи безоплатної правової допомоги («Дії захисника щодо заходів забезпечення кримінального провадження»), та Назаренко Діана Леонідівна – адвокат («Взаємовідносини між адвокатами та адвокатська етика»).

Семінар викликав значний інтерес з боку учасників, а також жваву дискусію між учасниками та доповідачами. По результатах проведення семінару його учасники отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.

2

3

4

5

6

7

8