назад

Ще раз про злочинність серед неповнолітніх

    Питання упередження злочинності серед неповнолітніх постійно знаходиться у полі зору працівників системи безоплатної правової допомоги у Київській області.

    З метою запобігання поширенню злочинності серед неповнолітніх, підвищення рівня їх правової обізнаності та відповідно до Плану роботи Вишневського місцевого центру на минулому тижні працівники системи безоплатної правової допомоги провели правові лекторії у загальноосвітніх навчальних закладах.
    Зокрема, 11 травня 2017 року головний спеціаліст відділу «Бородянське бюро правової допомоги» Галина Тищенко провела урок-лекцію на тему: “Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх” для учнів 8-9 класів Бородянської ЗОШ; 12 травня 2017 року за такою ж тематикою керівником відділу «Обухівського бюро правової допомоги» Ніною Лагоденко проведено урок-лекцію для учнів старших класів Григорівської ЗОШ.
    У ході заходів фахівці бюро розкрили тему особливостей кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх. На прикладах життєвих ситуацій обговорили питання, за які правопорушення та у яких випадках несуть адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітні. Особливий інтерес у підлітків викликали питання покарання осіб, що вчинили злочини у віці від чотирнадцяти до шістнадцяти років, та інформація про заходи впливу, що здійснюються до осіб віком 16-18 років, які вчинили адміністративне правопорушення.