назад

Приморський відділ поліції у м. Одесі та Другий одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги об’єднали зусилля задля захисту прав та інтересів громадян

2 MC polizija 2Сьогодні, 17 травня 2017 року відбулась робоча зустріч керівників Приморського відділу поліції у місті Одесі ГУНП в Одеській області (далі – Відділ поліції) Олександра Остроглядова та Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Центр) Вадима Твердохліба. 

На зустрічі йшлося про організацію роботи щодо підвищення рівня правової обізнаності громадян, захисту їх прав шляхом забезпечення вільного доступу до правової інформації, обладнання опорних пунктів Відділу поліції матеріалами інформаційного та правового характеру, а також здійснення фахівцями Центру прийому громадян на базі таких опорних пунктів за відповідним графіком.

Керівники досягли домовленості щодо впровадження спільних механізмів та заходів у напрямку забезпечення конституційних прав, та законних інтересів громадян відповідно до Загальної декларації прав людини, Конституції України, Закону України «Про безоплатну правову допомогу», Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та іншим нормативно-правовими актами.

2 MC polizija 1

Присутній на робочій зустрічі заступник начальника Відділу поліції Володимир Цвігун наголосив на вагомості проведення правовиховної роботи серед підлітків та дітей.

Начальник відділу правопросвітництва Центру Алла Перетятко зазначила з цього приводу, що заходи для неповнолітніх повинні мати профілактичних характер та бути спрямовані на запобігання та попередження правопорушень.

«Враховуючи, що найближчим часом закінчується черговий навчальний рік і у дітей з’явиться багато вільного часу, слід подбати про його безпечність та встигнути розповісти школярам про правила поведінки на канікулах», – підкреслила вона.

Перші спільні кроки вже сплановані: прагнучи забезпечити максимальну ефективність сумісної діяльності при досягненні спільних цілей, учасники зустрічі вирішили створити план заходів в рамках узгоджених напрямів.

Нагадаємо, що наприкінці 2016 року очільники Національної поліції України та Міністерства юстиції України домовились про консолідацію зусиль спрямованих на співпрацю в частині попередження, виявлення та недопущення порушень прав людини, у тому числі права на захист та права на безоплатну вторинну правову допомогу, про що підписали Меморандум про співпрацю.

За правовою допомогою можна звернутися до Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Телефони: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44.