назад
17.05.17

Як одружитися за добу та отримати свідоцтво про народження дитини у пологових будинках на Вінниччині

17 05З метою підвищення обізнаності громадян про можливість скористатися такими послугами, Регіональний центр з надання БВПД спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області виготовили інформаційні плакати двох видів. Вони є своєрідною підказкою, як оформити «шлюб за добу» чи отримати свідоцтво про народження дитини одразу у пологовому будинку.

Інформаційні матеріали вже розміщені у органах ДРАЦС (Державної реєстрації актів цивільного стану), пологових будинках, місцевих центрах з надання БВПД та бюро правової допомоги. Для того, щоб пари могли одружитися за добу, їм слід укласти договір про надання послуг з організації проведення державної реєстрації шлюбу з Комунальним підприємством «Подільський туристично-інформаційний центр», подавши наступні документи:

  1. Паспорт громадянина України.
  2. У разі якщо особа раніше уже перебувала у шлюбі, то їй слід також додати документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо).

Не пред’являються оригінали документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу, якщо відповідні актові записи, складені безпосередньо органами державної реєстрації актів цивільного стану України.

  1. Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку.
  2. Документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

Державна реєстрація шлюбу буде проводитись у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заявки. Для цього наречені мають: прибути у визначені договором місце, дату та час проведення державної реєстрації шлюбу; надати вищевказані документи уповноваженому працівнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану; ознайомитись із даними, внесеними до заяви про державну реєстрацію шлюбу та до актового запису про шлюб і засвідчити їх власними підписами у відповідних графах заяви та актового запису.

17 05 1

Також, батьки новонародженої дитини мають можливість, не витрачаючи зайвого часу на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану, отримати безпосередньо у пологовому будинку найперший офіційний документ своєї дитини – свідоцтво про народження. Для цього слід лише подати заявку до відкритого фронт-офісу, що діють в закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи. Основне завдання мами й тата – визначитися швидко з іменем новонародженого.

Для реєстрації місця проживання малюка безпосередньо у пологовому будинку слід подати наступні документи:

– паспорти батьків або інших представників дитини;

– свідоцтво про народження малюка;

– письмова заява;

– квитанція про сплату адміністративного збору.

Перелік пологових будинків Вінницької області, в яких можна отримати свідоцтво про народження дитини можна завантажити за посиланням: http://vinjust.gov.ua/files/content/news/roddom-vinobl.doc.

17 05 2

Комунальне підприємство «Подільський туристично-інформаційний центр» розташоване за адресою: м. Вінниця, вул. Миколи Оводюка, тел. (0432) 508585, (093) 6031719, (068) 4430604.

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташоване за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82, тел. (0432) 68-33-77.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106