назад

Що потрібно знати про створення ОСББ розповідають фахівці Новодністровського бюро правової допомоги

2017 06 26K1Система безоплатної правової допомоги краю постійно працює над вивченням правових потреб мешканців Чернівецької області задля координації та спрямування своєї подальшої діяльності. З урахуванням таких узагальнень фахівці системи БПД визначають напрямки правопросвітницької роботи, проводять консультативні та інформаційно-роз’яснювальні заходи тощо.

Як показує практика, актуальними для громадян залишаються питання соціального забезпечення та захисту, земельного, сімейного, спадкового та іншого цивільного права.

Оскільки, дедалі частіше громадяни намагаються зробити механізм управління багатоквартирним будинком ефективнішим та таким, що дасть можливість у повній мірі, якісно та за розумну ціну отримувати послуги, поширення набула тема створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Про те, що потрібно знати мешканцям багатоквартирних будинків про ОСББ та його створення йдеться у Методичних рекомендаціях для ініціативної групи по створенню об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, що розробив начальник Новодністровського бюро правової допомоги Олександр Шендерюк.

Особливості та послідовність дій по створенню ОСББ, права та обов’язки співвласників багатоквартирних будинків – ця та інша корисна інформація у методичних напрацюваннях Новодністровського бюро правової допомоги, з якими можна ознайомитися тут.

Довідково! Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна.

Детально правові та організаційні засади створення, функціонування, реорганізації та ліквідації об’єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов’язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку визначено Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 № 2866-ІІІ (зі змінами).

Контактна інформація! Новодністровське бюро правової допомоги є структурним підрозділом Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Звернутися до фахівців зазначеного бюро правової допомоги можна за адресою: м.Новодністровськ, м-н Діброва, 25 (1 поверх). Контактний телефон: (0 3741) 3 15 70; 3 15 72.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.
(Дзвінки на зазначену телефону лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово).