назад

19496412 458295607866692 1890952831 oСьогодні, 26 червня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Орест Шот взяв участь у нараді, яка відбулась в управлінні соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради за участі керівників районних відділів соціального захисту міста Львова та міських комунальних установ соціального захисту.

Захід відбувся на запрошення в. о. начальника управління Ігора Кобрина і мав на меті розширити співпрацю між районними структурами соціального захисту та львівськими місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги і, зокрема, з комунальними установами.

Як зазначив  Ігор Кобрин необхідно покращати поінформованість працівників системи соціального захисту міста про можливості місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги, аби краще використовувати у роботі потенціал наших партнерів.

Орест Шот зазначив, що між структурами систем безоплатної правової допомоги та соціального захисту співпраця триваєвже давно, однак  на даний момент необхідно віднайти найефективніші методи взаємодії, які би давали найкращий результат. Попри проведення спільних заходів та  участі в роботі експертної групи, є необхідність у налагодженні методичної роботи щодо проведення навчання самих працівників структур, а також доведення до відома населення інформації про зміни у регулюванні багатьох питань, які стосуються значної кількості мешканців міста та області, зокрема, порядку призначення, припинення, перерахунку субсидій та інших.

На нараді домовились про необхідність посилити співпрацю Першого львівського місцевого центру з Франківським, Сихівським, Залізничним відділами соціального захисту та Другого  львівського місцевого центру з Шевченківським, Галицьким, Личаківським відділами соціального захисту та комунальними установами, розміщеними на території цих районів.

Відбулась також попередня домовленість про проведення спільних навчань фахівців обох структур з питань соціального захисту

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).