назад

В Середино-Буді проведено семінар: «Права та обов’язки засуджених»

ShM 2017 06 23 Seredino Buda seminar 123 червня працівники Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяна Харченко та Ольга Мішкова провели робочу зустріч з представниками Середино-Будського районного сектору з питань пробації та прийняли участь у семінарі «Права та обов’язки засуджених».

Працівники Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяна Харченко  та Ольга Машкова провели робочу зустріч з начальником Середино-Будського районного сектору з питань пробації  Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Катериною Мицура. У ході зустрічі обговорювались нагальні питання подальшої співпраці в напрямку надання суб’єктам пробації правової допомоги. За результатами зустрічі прийнято рішення щодо участі працівників вищезазначених установ у спільних заходах, необхідності обміну інформацією, адже нині існує гостра проблема у перевихованні засуджених осіб, адаптації та інтеграції їх до суспільного життя.

Підвищення правової обізнаності осіб, засуджених без позбавлення волі здійснюватиметься також через встановлення в  приміщенні Середино-Будського районного сектору з питань пробації  інформаційних стендів щодо роз’яснень законодавства, виготовленні та розповсюдженні буклетів щодо надання правових рекомендацій та порад.

ShM 2017 06 23 Seredino Buda seminar 2

В цей же день заступник начальника Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяна Харченко спільно з керівником Середино-Будського районного сектору з питань пробації Катериною Мицурою провели семінар: «Права та обов’язки засуджених» для осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі, що перебувають у них на обліку.

Громадянам розповіли про їх права та гарантії, що передбачені законом. Також учасникам зустрічі роз’яснили основні положення Законів України «Про безоплатну правову допомогу» та  «Про зайнятість населення».

Учасники семінару виявили значну зацікавленість до його тематики, задавали багато питань. Серед головних питань, що турбують громадян цієї категорії: питання реєстрації в службі зайнятості, право на безоплатну правову допомогу гарантовану державою.

Нагадаємо, що Середино-Будське бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання БВПД знаходиться за адресою: м.С-Буда, вул. Троїцька,2 , телефон: (05451) 7-10-62.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103.