назад

Що цього тижня запланували центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Закарпатті

2uLEczidNCk   Директор Регіонального центру Василь Попадинець провів робочу нараду із керівниками структурних підрозділів та працівниками центру. Зокрема, на ній ішлося про підсумки роботи за минулий тиждень та плани на поточний.

    Так, за минулий тиждень Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги видав 52 доручення адвокатам, з яких 22 – для здійснення захисту затриманим особам та 30 – для захисту за призначенням, згідно з постановою слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні та адмінзатримання.

    Щодо роботи місцевих центрів з надання БВПД:

  • Ужгородський місцевий центр прийняв 26 громадян та видав 5 доручень;

  • Мукачівський місцевий центр прийняв 16 громадян та видав 6 доручень;

  • Хустський місцевий центр прийняв 26 громадян та видав 1 доручення.

    Цього тижня у Регіональному центрі, серед іншого, планується зустріч із регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Закарпатській області Олегом Григор’євим, аби домовитися про спільні відвідини місць несвободи (психіатричних лікарень, дитячих будинків-інтернатів, інтернатів для людей похилого віку, колоній тощо) та роз’яснення їх мешканцям права на безоплатну правову допомогу.

    Також у середу, 2 березня, планується, що до Регіонального центру з надання БВПД завітають представники Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, які цього вперше приїхали з візитом на Закарпаття. Разом із керівництвом центру учасники місії планують обговорити стан справ у сфері цивільної безпеки громадян.

    Крім того, місцеві центри запланували низку виїздів до громадян, зокрема, до дітей та працівників у будинках-інтернатах, коледжах та ліцеях тощо. Детальніше із планами роботи місцевих центрів з надання БВПД у Закарпатській області можна ознайомитися тут.