назад

Щоденна правопросвітницька робота: семінари, вуличне інформування, консультації

PP1У сучасних умовах реформування країни та демократизації суспільства, прийняття нових законодавчих актів, особливу роль необхідно приділити формуванню правової освіченості громадян. Фахівці місцевих центрів та бюро рухаються в ногу з часом залучають громадян безпосередньо до участі у заходах правооосвітнього характеру. Про найцікавіші події читайте у нашому огляді.

10 січня у Житомирському військовому шпиталі відбувалось консультування військових. Нагадаємо, консультативний пункт безоплатної правової допомоги для учасників АТО та членів їх сімей розпочав свою роботу ще восени 2016 року. Цього разу консультації надавали начальник відділу представництва Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яна Вельган та інтегратор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Тогунова.

PP7
Наступний виїзний прийом відбудеться 14 лютого 2018 року з 10.00 до 13.00 години за адресою вул. Фещенка-Чопівського, 22, приміщення клубу.
12 січня фахівці Брусилівського бюро правової допомоги провели День відкритих дверей для жителів смт. Брусилів.

PP4

Усі, хто завітав у той день до бюро, дізнались про роботу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, місцевих центрів та бюро правової допомоги. Присутнім розповіли про те, як отримати професійну правову допомогу. Пояснили, що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати. Крім цього, фахівці бюро запропонували студентам, які здобувають юридичну освіту, проходити практику у відділах місцевого центру.
Спеціалісти бюро окремо зупинились на реалізації право просвітницького проекту «Я маю право!».
12 січня головний спеціаліст Коростишівського бюро правової допомоги Олександра Гарманчук провела семінар для вчителів Коростишева. Захід був присвячений функціонуванню системи безоплатної правової допомоги в Україні, а також реалізація правопросвітницького проекту «Я маю право».

PP6
Олександра Гарманчук розповіла про законодавчі новації. Зокрема, про те, що 7 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству, яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Наголосила, що розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також для дітей. Крім того, згаданими законодавчими змінами розширено категорію дітей як суб’єктів права на БВПД. Отримати її відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а усі діти.

PP5
18 січня керівник Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський провів виїзний прийом громадян у с. Осівці Брусилівського району. Юридичні консультації надано 6 громадянам, у тому числі інваліду ІІ групи. Питання, з якими звертались громадяни, стосувалися соціального забезпечення, спадкового, земельного та житлового законодавства.

PP8
19 січня фахівці Житомирського та Новоград-Волинського місцевих центрів провели вуличне інформування громадян. Спеціалісти розповіли про систему безоплатної правової допомоги, а також всеукраїнський правопросвітницький проект «Я маю право!», який покликаний підвищувати рівень правової поінформованості громадян.
24 січня начальник відділу правової інформації та консультацій Юрій Антонюк та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Невдовиченко провели зустріч з учасниками клубу «Гармонія», який створено на базі міської бібліотечної системи. Учасникам клубу, а це в основному пенсіонери, розповіли, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу та презентували правопросвітницький проект «Я маю право».

PP2
У лютому 2018 року відкриється дистанційний консультативний пункт на базі молодіжного центру. Про це домовились в. о. директора Бердичівського місцевого центру Андрій Архіпов та директор Бердичівської міської централізованої бібліотечної системи Тетяна Кущук. Консультування проводитимуться щомісячно, кожної 1-ої та 3-ої середи. Відтепер всі відвідувачі молодіжного центру «М-Формація» зможуть скористатися кваліфікованою правовою допомогою.

{module Бердичівський МЦ}

{module Житомирський МЦ}

{module Нов.-Волинський МЦ}

{module Коростенський МЦ}