назад

Щоденне забезпечення мешканців Рівненщини доступу до безоплатної правової допомоги

gol

Протягом минулого тижня фахівці Острозького, Корецького, Костопільського та Гощанського бюро правової допомоги здійснили низку заходів для забезпечення доступу до безоплатної правничої допомоги жителям віддалених куточків Рівненщини.

Так, до Корецького бюро правової допомоги завітали з екскурсією учні Корецької загальноосвітньої школи №1. Старшокласники дізналися про бюро від свого класного керівника і, скориставшись осінніми канікулами, вирішили ознайомитися з діяльністю та роботою установи. 

Керівник бюро Олена Миронець розповіла учням про сучасну систему безоплатної правової допомоги, роз’яснила старшокласникам завдання та функції бюро правової допомоги, ознайомила їх з порядком прийому громадян, а також  розповіла про організацію правопросвітницької роботи у територіальних громадах та соціально вразливих суспільних групах. Після цього керівник бюро обговорила з учнями теми занять, які їх цікавлять та за допомогою яких вони зможуть підвищити рівень правової грамотності.

Окрім того, Олена Миронець провела «мобільний пункт консультування» у Крилівській сільській раді. Під час виїзного прийому громадян вона допомогла місцевим жителям з’ясувати питання, що стосувалися примусового виселення з житлового будинку, успадкування земельного паю (за заповітом), отримання соціальних допомог та субсидій, оформлення спадщини, а також порядку отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

1

Тим часом фахівець Костопільського бюро правової допомоги Ірина Яскал провела роз’яснювальну роботу у Костопільському районному управлінні соцзахисту. Під час заходу місцеві жителі отримали інформацію про роботу та послуги бюро, а також друковану продукцію з контактними відомостями.

Головний спеціаліст Гощанського бюро правової допомоги Вадим Гупалюк у рамках «мобільного пункту консультування» провів прийом громадян у Жаврівській сільській раді. Питання, з якими зверталися місцеві мешканці, стосувалися надання житлових субсидій, переоформлення земельного паю, порядку спадкування майна за заповітом та законом, порядку встановлення додаткового строку для прийняття спадщини, порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги.


3

Фахівець Острозького бюро правової допомоги Микола Шаповал провів виїзний прийом громадян в Оженинській сільській раді. Жителі сіл Оженин, Бродів, Країв, Стадники мали змогу отримати юридичні консультації з проблемних для них питань. Зокрема, фахівець допоміг селянам з’ясувати правову інформацію з питань порядку оформлення спадщини, порядку розірвання трудового договору за ініціативою власника при скороченні штату, у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці, порядку надання відповіді на запит про доступ до публічної інформації.

4

Окрім того, працівники бюро провели робочі зустрічі із головами та секретарями сільських рад Гощанського, Корецького та Острозького району, під час яких ознайомили посадовців із системою безоплатної правової допомоги, завданнями та функціями бюро, узгодили графіки проведення наступних мобільних пунктів консультування та обговорили питання організації правопросвітницьких заходів у територіальних громадах.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.