назад

Школярам розповіли про права і обов’язки

lymanske yamayupravo 120 листопада 2017 року в рамках запровадженого Міністерством юстиції України проекту «Я МАЮ ПРАВО!», головний спеціаліст Доброславського бюро правової допомоги Тетяна Ващенко спільно з представниками Головного територіального управління юстиції в Одеській області провели правопросвітницький захід на тему: «Права і обов’язки дітей» серед школярів Лиманського району та їхніх батьків.

На заході також були присутні начальник служби у справах дітей Лиманської районної державної адміністрації Наталя Утюпіна, заступник голови Лиманської районної державної адміністрації Ігор Чернецький, представник Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді  Надія Палеха.

Представники органів юстиції повідомили, що метою даного проекту є підвищення рівня знань українцями своїх прав у різних сферах життя, а також правової свідомості громадян та спроможності  захищати свої права.

 

Як відомо, основним міжнародним правовим документом, який визначає права дітей, є Конвенція ООН з прав дитини. Серед найголовніших прав закріплено: право на життя, ім’я, право на піклування батьків, на освіту, користування рідною мовою і культурою, право на відпочинок та дозвілля.

 

Також Конвенція наголошує на необхідності розвитку особистості, талантів, розумових і фізичних здібностей дитини; вихованні поваги до інших людей, навколишнього середовища, природи та ін.

Крім того, з дітками було проведено пізнавано-розважальну гру: «Що я люблю», та вручено дарунки та солодощі.

lymanske yamayupravo 1

lymanske yamayupravo 2

lymanske yamayupravo 3

 

Увагу дітей звернули на важливість в житті знати свої права та обов’язки, аби не дозволяти їх порушення, та мати змогу вчасно реагувати для захисту своїх прав.

Фахівець Доброславського бюро правової допомоги Тетяна Ващенко розповіла учасникам заходу про безоплатну правову допомогу; послуги, які можна отримати в Бюро правової допомоги, зазначила категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги.

Крім того, присутні отримали буклети, що розроблені в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», та інформаційні бюлетені «Юстиція відкрита для людей», розроблені Міністерством юстиції України.

За консультаціями та роз`ясненнями громадяни можуть звернутися до Доброславського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Доброслав, вул. Центральна, 75 або за тел. (04855) 9-16- 16.