назад

Шляхи підвищення правової свідомості криворіжців обговорили у ході наукової конференції

22093436 1468160946594333 167622985 n28 вересня 2017 року на базі юридичного факультету Донецького юридичного інституту МВС України пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Міжгалузеві зв’язки цивільного, господарського та трудового права». Учасники зустрічі обговорили сучасний стан права, тенденції його розвитку та інші актуальні питання, пов’язані з цивільним, господарським та трудовим правом.

Хоча конференція мала статус всеукраїнської, за складом і рівнем обговорюваних питань її, без сумніву, можна назвати міжнародною. Адже серед учасників, окрім вчених і практиків з України, були представники Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Республіки Польща, Республіки Білорусь.

Доповідачами на конференції стали також представниці відділів правопросвітництва Першого та Другого криворізьких місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Наталя Кожем’яка та Любов Орещук. Фахівці підняли таке важливе для суспільства питання як створення розгалуженої мережі точок доступу до безоплатної правової допомоги із залученням органів місцевого самоврядування та вищих навчальних закладів. А ще обговорили способи покращення стану правової освіти населення в Кривому Розі, проінформували щодо ведення системної роботи зі створення постійних зв’язків між суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги,  розповіли про внесення змін до міської програми правової освіти та проведення Школи прав людини для широких верств населення.

Окрім загального обговорення, у ході конференції учасники зробили ряд пропозиції щодо удосконалення законодавства у сфері права, практики та навчального процесу. Це є вимоги часу, адже змінити суспільство на краще зможуть ті люди, які добре володіють інструментами захисту своїх прав. Що передбачає Національна стратегія у сфері прав людини щодо підвищення рівня обізнаності у сфері прав людини і Національна стратегія розвитку громадянського суспільства. Це також є пріоритетом у діяльності місцевих центрів БВПД у Кривому Розі, коло партнерів та однодумців яких невпинно зростає.

Нагадуємо, що детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/100/1{/gallery}