назад

Шосткинський місцевий центр підписав Меморандум із громадською організацією

ShM 2017 03 09 GO INVALIDIIV    19 березня директор Шосткинського МЦ Микола ГУДІМА та інтегратори Шосткинського МЦ Ольга ПРАВОСУД та Юлія ЗАЦАРИННА провели роботу зустріч  та підписали меморандум про співпрацю з представником громадської організації «Інвалідів Хутір-Михайлівська».

З метою налагодження партнерських стосунків та обговорення проблемних питань соціально-незахищених верств населення директор Шосткинського МЦ Микола ГУДІМА та інтегратори центру Ольга ПРАВОСУД та Юлія ЗАЦАРИННА провели робочу зустріч з головою громадської організації «Інвалідів Хутір-Михайлівська» Володимиром ЧАЛКОВИМ.

В ході зустрічі Микола ГУДІМА розповів про переваги системи безоплатної правової допомоги, особливості надання безоплатної вторинної правової допомоги особам з обмеженими можливостями, перелік документів, які потрібні при зверненні та основні напрямки взаємодії з громадськими організаціями, які здійснюють захист прав людей з обмеженими фізичними можливостями.

Володимир ЧАЛКОВ повідомив, що основними напрямками діяльності громадської організації «Інвалідів Хутір-Михайлівська» є надання соціальних послуг, здійснення громадського контролю за дотриманням прав людей з особливими потребами, представництво інтересів та захист їхніх прав.

«Людина з обмеженими фізичними можливостями є дуже вразливою категорією, яка постійно потребує уваги та турботи з боку суспільства. Співпраця з центром безоплатної вторинної правової допомоги є  шляхом до об’єднаннязахисту прав людей з особливими потребами, який  має надати нового імпульсу діяльності, спрямованої на досягнення головної мети, яка полягає у забезпеченні повної реалізації соціальної вразливої категорії населення своїх прав на основі справедливості та їхньої участі у житті соціуму», – акцентував увагу голова громадської організації Володимир ЧАЛКОВ.

Під час зустрічі сторони заходу обговорювали аспекти та проблеми з якими стикаються в повсякденній роботі, загострили увагу на співпраці та подальшого розвитку соціального партнерства та визначили основні напрями співпраці, зокрема,  інформування громадян про їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб; організація спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення круглих столів, зустрічей та інших заходів.

Сторони домовились об’єднати свої зусилля з метою розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги та підписали меморандум про співпрацю.

 «В результаті виконання Меморандуму вразливим категоріям населення доступніше буде отримати юридичну консультацію, а в разі потреби і адвоката, за якого заплатить держава», – зазначив директор центру Микола ГУДІМА.

 

Звертайтеся у разі потреби за юридичними консультаціями до
Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.