назад

Шосткинським місцевим центром проведено круглий стіл на тему «Безоплатна правова допомога. Реалії та перспективи»

     151209 1109 грудня 2015 року, в рамках проведення «Всеукраїнського тижня права», в приміщенні Шосткинського місцевого центру з надання БВПД відбувся круглий стіл на тему: «Особливості надання безоплатної правової допомоги: реалії та перспективи».

Учасниками круглого столу були інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна, головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Тетяна Корх, представники Шосткинського міськрайонного управління юстиції, працівники юридичних служб державних установ, організацій м. Шостка.

Під час виступу головний спеціаліст Шосткинського міськрайонного управління юстиції Анна Городнича розповіла про проблеми забезпечення права громадян України на безоплатну первинну правову допомогу в системі прав та свобод людини і громадянина. Юлія Зацаринна розповіла присутнім про основні етапи становлення безоплатної вторинної правової допомоги, про переваги та перспективи розвитку безоплатної вторинної правової допомоги. Тетяна Корх зупинилася на основних напрямках діяльності Шосткинського місцевого центру з надання БВПД, результатах та перших успішних справ адвокатів.

У ході проведення круглого столу учасники заходу дискутували про переваги та недоліки системи безоплатної правової допомоги, про механізми отримання юридичної допомоги та про роль правозахисних громадських організацій у забезпеченні для громадян конституційного права на правову допомогу.

По завершенні учасники заходу обмінялись досвідом щодо надання юридичної допомоги, приділяючи особливу увагу труднощам, які виникають в процесі надання безоплатної первинної і вторинної правової допомоги та дійшли висновку, що модель безоплатної вторинної правової допомоги  повинна в подальшому  розвиватися та вдосконалюватися.