назад
26.11.18

Сімейні радники працюють вже у п’яти містах України

26.11.2018 radniki rivneДо ініціативи «Сімейні радники» приєдналося Рівне. Отримати допомогу сімейних радників можна щосереди з 14.00 до 17.00 у Рівненському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Кавказька, 7, м. Рівне).

Сімейні радники вже працюють у Києві, Одесі, Львові та Миколаєві. У Рівному ця спільна ініціатива Міністерства юстиції, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості, Міністерства соціальної політики за підтримки міжнародних партнерів була презентована сьогодні, 26 листопада.

Першими сімейними радниками у Рівному стали Ліана Диновська, Любов Романюк та Олена Бобровська.

26.11.2018 radniki rivne 3

«Після презентації ініціативи «Сімейні радники» у Києві Ліана Диновська, Любов Романюк та Олена Бобровська за допомогою мережі «Facebook» звернулись до мене і висловили бажання долучитися до проекту. Домовились тоді, що невдовзі проект запрацює і в Рівному. Разом виконали задумане. Рівне – у першій п’ятірці міст-учасників ініціативи «Сімейні радники». Рівненські радниці добре відомі в місті та області, займають активну громадянську позицію, є ініціаторами та організаторами великої кількості подій, мають досвід роботи з громадянами. Переконана, що робота сімейних радниць у Рівному буде дуже ефективною», – зауважила заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

Сімейні радники консультують у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Невиплата аліментів, домашнє насильство, позбавлення батьківських прав – ці питання найчастіше порушують люди, які мають сімейні проблеми.

«Минулого року більшість звернень, які надходили до нас, стосувалися спадкового права та цивільних питань. Цього року структура змінилась. Близько 18 % питань стосуються саме сімейного права. Але ми розуміємо, що людей, які потребують кваліфікованої правової допомоги, набагато більше. Переконаний, що завдяки діяльності сімейних радників значно збільшиться кількість осіб, які за допомогою юристів та адвокатів БПД зможуть захистити свої права», – зазначив директор Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк.

26.11.2018 radniki rivne 2

Сімейні радники співпрацюють з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами тощо.

«Сімейні радники» – ефективний і актуальний формат співпраці органів юстиції, безоплатної правової допомоги та представників громадськості. Це дозволить збільшити обізнаність громадян щодо законодавства з протидії домашньому насильству, булінгу в навчальних закладах і поза ними», – зауважила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Рівненські сімейні радниці разом з колегами з інших міст пройшли тренінг з «soft skills» у Львові на базі правового клубу «PRAVOKATOR», що був організований Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки Міжнародний фонд «Відродження».


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube