назад
22.07.16

Слухачів обласного радіо знайомили з пілотним проектом у сфері державної реєстрації громадських формувань

ФОТО20 липня 2016 року з метою інформування населення директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко дав інтерв’ю кореспонденту обласного радіо Ігору Юхріменку.

Під час інтерв’ю було розкрито тему: «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань».
Представнику ЗМІ було роз’яснено, що з метою забезпечення доступності та підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань наказом Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року № 1717/5 запроваджено пілотний проект в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги як фронт-офісами.
Зокрема, тепер для державної реєстрації громадських формувань документи можна подати до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД. Уповноважена особа центру, яка пройшла відповідне навчання, здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації. Зареєстрована заява та електронні копії оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлені шляхом сканування та долучені до такої заяви, за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру, передаються на розгляд Головному територіальному управлінню юстиції у Чернігівській області.
Наприкінці виступу Володимир Бобруйко нагадав, що з 1 вересня цього року в кожному районі області (крім тих міст, де знаходяться безпосередньо місцеві центри) в структурі місцевих центрів з надання БВПД будуть діяти бюро правової допомоги. Основними завданнями бюро правової допомоги є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання безоплатної вторинної правової допомоги (крім захисту).