назад

Смілянський МЦ: це дуже потрібно людям. Стартувала діяльність в бюро правової допомоги

В населених пунктах, що знаходяться в межах обслуговування Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 1 вересня 2016 року розпочато роботу шести Бюро правової допомоги. Звернувшись до них, кожен мешканець зможе отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту

smila-buro-1

1. 01 вересня 2016 року розпочало роботу Городищенське бюро правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Першим клієнтом новоствореного бюро став житель міста Городища Статнік О.О. Чоловік з виступу по районному радіо дізнався про відкриття бюро та послуги, які тут надаються. «Вирішив звернутися по консультацію  з питань оформлення спадщини, оскільки нотаріус  відмовив у видачі свідоцтва, вказавши, що я пропустив шестимісячний строк»,  – розповів Олександр. 
Головний спеціаліст Городищенського бюро Сергій Погрібний роз’яснив клієнту порядок та процедуру визначення додаткового строку для  прийняття спадщини: «Вам потрібно звернутися із відповідним позовом  до суду. Суд розгляне справу і, якщо визнає причини пропуску шестимісячного строку поважними, встановить  Вам додатковий строк для прийняття спадщини. Протягом цього строку Ви зможете звернутися до нотаріуса повторно». Також Олександру було надано інформацію стосовно того, до якого суду необхідно звернутися, якими мають бути форма та зміст позовної заяви, а також щодо  необхідних документів.
Клієнт залишився задоволеним після візиту до бюро, повідомив, що за необхідності буде звертатися ще, а також побажав успіхів у подальшій роботі. 

smila-buro-1

2. 01 вересня 2016 року розпочало свою роботу Звенигородське бюро правової допомоги. В.о. начальника Бюро Бондарчук Н.В. та головний спеціаліст Лазаренко О.В. були раді надати допомогу першим відвідувачам. Під час прийому відвідувач бюро Богуш Г.Ф. зазначила, що бюро стане саме тим органом, який насправді піклуватиметься про захист прав простих жителів Звенигородщини. В свою чергу працівники бюро Бондарчук Н.В., Лазаренко О.В. зауважили, що завжди раді надати правову допомогу клієнтам та посприяти у захисті їх прав та інтересів.

smila-buro-1

3. Першого вересня 2016 року смт.Лисянка відкрито відділ «Лисянського бюро правової допомоги», яке розміщено по вул. Незалежності, 25 в адмінприміщенні Звенигородської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області.
Бюро розташовується у двох кімнатах, одна з них використовується для роботи з клієнтами, надання усних консультацій, роз’яснень та роботи з адвокатами. Інша кімната використовується, як офісне приміщення для роботи працівників бюро, обробки та підготовки матеріалів. Для зручності та комфорту, бюро облаштоване меблями, забезпечене комп’ютерами та офісною технікою.

Була проведена інформаційна робота серед населення району із залученням органів державної влади, органів місцевого самоврядування та особисті зв’язки щодо відкриття та початку роботи бюро.
Також була підготовлена та надана до друку у ЗМІ, а саме – районну газету «Понад Тікачем» інформація, щодо відкриття бюро, а також розкрито мету його створення, визначено його основні цілі та задачі.
Один із клієнтів, а саме – Шапран Каріна Григорівна, висловила впевненість, що створення такої установи, як Бюро, в райцентрах, надасть можливість охопити правовою допомогою більшу кількість людей в районі, які її потребують.
Відкриття бюро правової допомоги – важлива подія у правовому житті Лисянського району – підсумовує головний спеціаліст новоствореного бюро В.П.Ямковий – висловлюю своє сподівання, що буде налагоджена тісна співпраця між бюро та керівниками підприємств, установ та організацій району з метою надання правової допомоги, вирішення нагальних питань та підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення.

4. 01.09.2016 р. розпочало роботу Шполянське бюро правової допомоги у складі керівника – Бабенко Світлани та головного спеціаліста Асланян Каріна.
В перший день роботи Бюро відвідало 6 осіб, з яких:
Дві особи отримали роз’яснення, щодо виконання Постанови про відкриття виконавчого провадження, а також щодо строків і місця реєстрації Договору нерухомого майна:
– Колісник Тетяна Пилипівна зазначила: “Добре, що тепер я можу звернутись в бюро з правових питань та отримати саме безкоштовну консультацію в такий складний час”;
– від Гаврилюк Олексія Вікторовича отримали слова подяки: “Дякую за вичерпну інформацію, тепер знаю до кого звертатись!”
Відбулася перша телефонна юридична консультація, стосовно оформлення відповіді на запит фіскальної служби:
– Зелений Сергій Володимирович привітав з відкриттям Бюро та побажав приємної роботи. 
Було надано юридичну консультацію щодо порядку отримання соціальної допомоги малозабезпеченній сім’ї та щодо порядку реєстрації/прописки:
– Шаган Світлана Петрівна дякувала за оперативну консультацію та зазначила: “Треба подякувати подрузі, яка показала Оголошення про відкриття Шполянського бюро правової допомоги” 

smila-buro-2

5. 01 вересня 2016 року відбулося офіційне відкриття Кам’янського бюро правової допомоги. Головним спеціалістом Іриною Токарь було прийнято 2 особи, яким надано консультацію з правових питань та роз’ясненно порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги:
– Громадянка Х., звернулася до Бюро, з питання незаконного виселення з будинку;
– Громадянини Г., – з питання порушення права користування земельною ділянкою.

6. 01 вересня 2016 року відкрилося Корсунь-Шевченківське Бюро правової допомоги у складі заступника начальника Кобець Ярослава та головного спеціаліста Курчатової Оксани, котрі прийняли та проконсультували три особи:
– Громадянки М та С. звернулась до Бюро правової допомоги з питання, щодо прописки та виписки із житлового приміщення;
– Громадянка Ш. звернулась, щодо роз’яснення змісту доручення, яке видане нотаріусом на розпорядження нерухомим майном;