назад

Соціальний захист людей похилого віку та ветеранів війни в Україні

Правопросвітницькі заходи під час війни суттєво відрізняються  і тематикою і місцем проведення. Запоріжжя – форпост області, який приймає всіх переселенців з різних областей. У місті функціонують хаби майже від кожної громади, яка  зараз вимушено покинула свої території.

З 11 травня у Запоріжжі діє інформаційно-гуманітарний центр для людей, що вимушено переїхали із міста Бердянськ. Запорізький місцевий центр  активно співпрацює з інформаційно-гуманітарним центром. На цьому тижні  головний юрист Запорізького місцевого центру з надання БВПД Анна Романок проводила захід для волонтерів центру.

Як пояснює Анна : волонтери інформаційно-гуманітарного центру надають комплексну допомогу і наразі тематика соціального захисту людей похилого віку та ветеранів війни в Україні набула ще більшого попиту.

Розібратися в правовому регулюванні цього питання допомагала головний юрист Запорізького місцевого центру з надання БВПД Анна Романок.

Анна розповіла  волонтерам, якими нормативно правовими актами врегульовані питання щодо загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, хто визнаний ветеранами праці та які пільги вони мають.

Щодо ветеранів війни в Україні необхідно в першу чергу зазначити, що Ветерани війни за незалежність України стали однією з найбільш значущих і шанованих груп в нашому суспільстві. Зі своєю специфікою, зі своїми потребами, зі своїми очікуваннями, на які потрібно реагувати, щоб ветерани могли зробити свій внесок не тільки в захист нашої держави на передовій, але і в післявоєнний розвиток України. Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» регулює надання статусу «Ветерана війни» та надання різних соціальних пільг.

Ми вдячні нашим партнерам за співпрацю і сподіваємось в подальшому тільки розширювати горизонти співпраці.