назад
07.10.15

Сьогодні відбулася зустріч із делегацією Данської Ради з питань біженців

098090899Сьогодні, 07 жовтня 2015 року, у Міністерстві юстиції пройшла зустріч заступника Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Петухова із делегацією Данської Ради з питань біженців (ДБР) в Україні. Участь у зустрічі взяв заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Віталій Баєв.

Участь у зустрічі зі сторони Данської Ради з питань біженців взяли керівник програми захисту ДБР Марія Макайонок та старший спеціаліст програми захисту ДБР Діна Гуд. А також на зустрічі був присутній директор ДБР в Грузії Свен Монрад та директор департаменту правової експертизи міжнародних договорів та міжнародного співробітництва Мін’юсту Тамара Андрієва.

Зустріч мала на меті обговорити питання співпраці Данської Ради з питань біженців та Міністерства юстиції, зокрема з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, та щодо вивчення досвіду надання такої допомоги в Грузії.

Фото0897

«Найбільша та найважливіша з нашого боку ініціатива – розширення переліку осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, включення до нього внутрішньо переміщених осіб як окремої категорії. Зараз відповідний законопроект знаходиться на розгляді у парламенті», – зазначив під час зустрічі Сергій Петухов.

Він поінформував, що частина внутрішньо переміщених осіб вже користується безоплатною правовою допомогою як малозабезпечені особи, але ухвалення відповідного закону дасть можливість користуватися цим правом усім.

Під час зустрічі розглядалась також можливість підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством юстиції та Данською радою з питань біженців.

Фото0898

Нагадаємо, з 1 липня 2015 року БВПД в Україні надається у повному обсязі всім визначеним ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» категоріям осіб. Серед них – найбільш соціально незахищені особи, зокрема, й біженці. Нещодавно за ініціативи Уряду запропоновано розширити можливості доступу до якісної правової допомоги й для вимушених переселенців (внутрішньо переміщених осіб) та осіб, які претендують на отримання статусу учасника АТО. Також ініційовано розширити критерій малозабезпеченості, що дає право на отримання правової допомоги за рахунок держави, з одного прожиткового мінімуму до двох прожиткових мінімумів. Відповідний законопроект внесено до Верховної Ради України (реєстраційний номер 3044 від 07.09.2015).

ДОВІДКОВО
Данська Рада з питань біженців є неурядовою, гуманітарною та некомерційною організацією, яка надає гуманітарну допомогу біженцям та переміщеним особам у формі надання грошової допомоги, притулку та підготовки до зими, програм із захисту, реєстрації та раннього відновлення.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter