назад

Соціальний захист учасників АТО – тема зустрічі в міському центрі зайнятості

20160527 103600

27 травня 2016 року в Полтавському міському центрі зайнятості відбулася зустріч у форматі «центру під одним дахом», завданням якої було вироблення механізму спільних дій заінтересованих сторін щодо обговорення та вирішення актуальних питань соціального захисту демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в зоні проведення АТО.

В ході зустрічі начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Пирлик поінформувала присутніх про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих.

Виділення землі, одержання матеріальної допомоги із місцевого бюджету, оформлення пільг, соціальні гарантії, медичне забезпечення та реабілітація, одержання путівок на лікування та відпочинок – це лише невеликий перелік питань, які обговорювались на зустрічі.

Всім демобілізованим військовослужбовцям, учасникам АТО роздано інформаційні матеріали «Порядок надання БПД», «Право учасників АТО на отримання земельної ділянки» та «Пільги учасникам АТО».

      Для надання комплексних послуг учасникам АТО до участі в зустрічі запрошені представники управлінь праці та соціального захисту населення районів міста Полтави, військового комісаріату, департаменту охорони здоров’я.