назад

Спеціалісти Бердичівського місцевого центру взяли участь у семінарі «Електронне врядування – українська практика»

30.05.2016 - seminar 126 травня у приміщенні Бердичівської міської ради відбувся семінар на тему: «Електронне врядування – українська практика» для представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. У семінарі взяли участь фахівці Бердичівського місцевого центру: інтегратор Ольга Сікорська та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Андрій Архіпов. 

Проведення даного заходу є частиною співпраці громадського суспільства та органів місцевого самоврядування для вирішення місцевих питань у дусі партнерства. Такі громадські обговорення дозволяють громадянам брати участь у діалозі, обмінюватись досвідом із експертами у сфері врядування, представниками інших основних зацікавлених сторін.

Семінар відкрив голова Бердичівської міської ради Василь Мазур. Він запевнив присутніх у готовності керівництва міста підтримати ініціативи, які допоможуть розвивати громадянське суспільство і пришвидшать реформи на Бердичівщині.

Тренерами на семінарі були представники відомих в Україні платформ електронного урядування: виконавчий директор фонду «Разом для України» Федір Мартинович та керівник проекту з електронного врядування «Розумне місто» фонду «Разом для України» Євгенія Поремук. У своєму виступі вони окреслили можливості та переваги цих систем і для владних структур, і для громадян.

Під час зустрічі інтегратор місцевого центру Ольга Сікорська розповіли про роботу Бердичівського місцевого центру, місце знаходження, графік роботи, міста та райони, які обслуговує Центр та категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Окремо вона зупинилася на питанні створення бюро правової допомоги та проведенні конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги, оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги.