назад

Спілкування – щоб запобігти дитячому алкоголізму і палінню

2017 10 10R14 жовтня в рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з тебе» на базі Путильського загальноосвітнього навчального закладу із старшокласниками провели соціально-профілактичний захід. Найперше, щоб запобігти жорстокому поводженню серед однолітків та налагодити позитивну комунікацію серед дітей.

Даний захід організований представниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за участі дільничного офіцера поліції Путильського відділення поліції, спеціаліста «Путильського бюро правової допомоги», провідного інспектора Путильського районного сектору з питань пробації.

Фахівці розповідали дітям про наслідки протиправної поведінки, запобігання жорстокому поводженню серед однолітків, шкоду для здоров’я, яку несе в собі тютюнопаління та розпиття алкогольних напоїв. Також дітям донесено інформацію про вимоги щодо перебування неповнолітніх у вечірній час, їм порадили, як поводити себе під час конфліктної ситуації та інше.

Спілкування зі старшокласниками  відбувалося у довірливій атмосфері та в неформальній обстановці. По завершенню всім учасникам заходу було роздано листівки та буклети соціального спрямування: «Не стань жертвою торгівлі людьми», «Не стань жертвою насильства», «Щаслива сім’я – без насильства», «Бюро правової допомоги – ваш юридичний провідник», «Пам’ятай, що бути здоровим – це модно!», «Правопорушення неповнолітніх: адміністративна та кримінальна відповідальність».

Додатково було проведено індивідуальну юридичну консультацію для учня, що входить до так званої «групи ризику».

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).