назад

Спільна робота з метою забезпечення доступу дніпропетровців до безоплатної правової допомоги – обговорення у колі колег

IMG 6026Про спільну роботу, актуальні питання та практичні кроки у їх вирішенні обговорювали колеги в системі безоплатної правової допомоги в Дніпропетровську.

 Так,  23 березня 2016 року в приміщенні Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД проведено круглий стіл на тему «Практична співпраця адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, та Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги». У заході взяли участь адвокати, які співпрацюють з Першим дніпропетровським МЦ, представники Регіонального центру з надання БВПД – заступник директора Ніна Тутова , начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Антон Донецький; директор Першого дніпропетровського МЦ з надання БВПД Ліна Сергієва та спеціалісти центру.

Відкриваючи захід Ліна Сергієва підкреслила, що метою круглого столу є обговорення актуальних питань надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, зокрема: особливостей підготовки актів надання БВПД, обмін досвідом з актуальних питань та швидке реагування на нестандартні випадки, які  виникають у процесі yнадання БВПД.

Заступник директора Регіонального центру Тутова Ніна Григорівна відповіла на запитання присутніх щодо оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, підготовки та надання до центрів актів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Колеги обговорили й специфіку роботи з проблемними клієнтами центру, шляхи розв’язання тих чи інших конфліктних ситуацій, що виникають під час спілкування із такими клієнтами. Болючим питанням є виникнення розбіжностей позицій клієнта та адвоката та можливі шляхи вирішення такої проблеми. Жваве обговорення викликало питання диференціації оплати послуг адвокатів. Було запропоновано під час розрахунку розміру винагороди адвокату враховувати складність справи, а також роботу адвоката з особливими категоріями населення, зокрема, які мають фізичні або психічні вади (німі, глухі, сліпі тощо), у яких виявлено інфекційну хворобу.

 У ході обговорення прозвучали цінні ідеї та конструктивні пропозиції, які будуть враховані в роботі як спеціалістів центрів, так і адвокатів.

 Учасники домовились про проведення таких зустрічей й  у подальшому.

Дякуємо адвокатам за небайдужість та активну позицію! 

IMG 5986

IMG 5991

IMG 5993

IMG 6006

IMG 6012