назад

photo«Людина як цегла –
обпалюючись,
стає твердішою»
(Бернард Шоу)

Про дотримання прав людини в «місцях несвободи» та запобіганню випадків «обпалювання», як висловився англійський драматург,  говорили під час робочої зустрічі директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва, менеджер з якості Максим Магда та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оксана Тропіна.

photo

Марина Єлисєєва нагадала, що інституцію Омбудсмана та систему БПД об´єднує спільне завдання – зробити Україну правовою державою, в якій права і свободи людини будуть повністю дотримуватися.

Оксана Тропіна як регіональний координатор Уповноваженого з прав людини зауважила, що представники цієї інституції є чи не єдиними правозахисниками з відповідним мандатом Уповноваженого, які здатні надати реальну допомогу людям в областях в екстремальних ситуаціях.

Також присутні обговорили питання моніторингової діяльності з метою перевірки дотримання прав людини у так званих «місцях несвободи», співпраці з громадськістю та взаємодії з поліцією задля оперативного реагування на випадки порушення прав і свобод людини.

По завершенні зустрічі було підведено підсумки роботи за I квартал та погоджено план заходів на II квартал.