назад

Співпраця із закладами культури міста Конотоп

160302 11Про систему безоплатної правової допомоги розповіли працівникам закладів культури міста Конотоп. 1 березня відбулася інформаційна зустріч із директорами, заступниками та головними бухгалтерами закладів культури райцентру на тему «Безоплатна  правова допомога – соціальна програма Уряду України».

Валентина Волік, начальник відділу інтеграції Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та Оксана Козіна, головний спеціаліст відділу інтеграції, презентували основні напрями роботи системи безоплатної правової допомоги, ознайомили присутніх  із основними категоріями громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та умовами її отримання.

Завідувач відділу культури Олена Шинкаренко сказала: «Є багато ситуацій в професійній та повсякденній діяльності посадових осіб, працівників колективів закладів культури, коли необхідні правові консультації. Особливо багато питань виникає при спілкуванні із представниками правоохоронних органів. Люди досить часто не знають своїх прав та не знають як спілкуватися з представниками поліції, слідчих органів та СБУ, наприклад, при виклику до місцевого відділку через телефонний дзвінок працівників із правоохоронних органів. Тому зустрічі із працівниками центру є корисними та мають відбуватися хоча б один раз на півроку».

При спілкуванні у форматі «запитання – відповідь» Валентина Волік та Оксана Козіна відповідали присутнім на запитання про роботу гарячої телефонної лінії, умови отримання безоплатного адвоката, про правові послуги, які надаються в центрі.

Всі присутні отримали флаєри «Що таке безоплатна вторинна правова допомога?» та інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу для розміщення на інформаційних стендах у своїх закладах.