назад

Співпраця із закладом державної реєстрації актів цивільного стану у Липовій Долині

KoM 2017 03 03 DRAZS LypovaDolyna13 березня начальник Липоводолинського бюро правової допомоги  Наталія ПИЛИПЕНКО та керівник Липоводолинського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ольга БЕРЕЗА провели робочу зустріч.

 

Основною  метою заходу було узгодження планів проведення спільних заходів двох установ з питань розширення доступу до безоплатної  правової допомоги жителям Липової Долини та району. З питань спрощення доступу громадян до адміністративних послуг, працівниками відділів Державної реєстрації актів цивільного стану,  починаючи з 2015 року,  впроваджено новий сервіс – прийняття документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку. За словами Ольги БЕРЕЗИ: «Таке нововведення подобається молодим батькам та значно спрощує клопоти молодих батьків у перші дні з немовлям. Замість того, щоб  витрачати час на поїздку до відділу ДРАЦС, можна більше уваги приділити малюку. Разом з тим у молодих батьків іноді виникає багато питань правового характеру, які потребують кваліфікованого  роз’яснення  юриста.»

Керівники домовилися про спільні заходи для клієнтів Липоводолинського відділу ДРАЦС як у пологовому будинку так і на базі відділу. Плідна співпраця у смт. Липова Долина відділу ДРАЦС та бюро правової допомоги має конструктивний характер та є добрим підґрунтям для розширення доступу до безоплатної правової допомоги особливим верствам населення, що є клієнтами відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел: (05452) 5-15-37; 5-16-33

E-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

Територія обслуговування – смт Липова Долина та Липоводолинський район

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 1031