назад

Співпраця – основа запоруки для досягнення зміцнення законності та правопорядку в регіоні

7.10.2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області В.Сандул,  начальник відділу Д. Шийко та директор Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги О.Матвієнко прийняли участь у обласній нараді та виступили перед працівниками Миколаївської обласної прокуратури, районних прокуратур, начальниками слідчих відділів Миколаївської обласної та районних відділень національної поліції.

У своїх виступах працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали присутнім вичерпну інформацію з наступних питань:

         що таке безоплатна вторинна правова допомога? ;

         як вона діє в Миколаївській області (кількість та дислокація місцевих центрів, відкриття та робота бюро правової допомоги);

         результати роботи системи надання безоплатної правової допомоги у Миколаївській області за 9 місяців поточного року;

         проблемні питання стосовно інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб.

Серед присутніх на нараді було розповсюджено брошури: «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», «Затримання за підозрою у вчиненні злочину», «Види запобіжних заходів у кримінальному процесі», «Як діяти коли Вас затримала поліція» та журнал «Вісник асоціації правників України» з інтерв’ю директора Координаційного центру А.Вишневського «5 років системи безоплатної правової допомоги: досягнення і майбутнє».

Нарада пройшла в конструктивній та доброзичливій атмосфері. Учасники наради дійшли висновку, що співпраця – основа запоруки для досягнення зміцнення законності та правопорядку в регіоні.