назад

Співпраця продовжується з Центром підвищення кваліфікації державних службовців і керівників державних підприємств, установ й організацій

1У приміщенні Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області 23 листопада взяло участь у семінарі «Завдання і можливості прес-служби у побудові довіри громади до роботи органів місцевого самоврядування в проведенні реформ».

У рамках проекту «Школа реформ для регіональних прес-служб» для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та міськвиконкомів, фахівців системи БПД, які задіяні в комунікації з громадянами, проведено семінар «Завдання і можливості прес-служби у побудові довіри громади до роботи органів місцевого самоврядування в проведенні реформ». Проект впроваджується Івано-Франківським прес-клубом реформ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

2З привітальним словом виступив директор Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Любомир Слободян, який побажав присутнім плідної роботи та зауважив, що комунікація – складний багатоплановий процес встановлення, розвитку контактів і зв’язків між людьми, породжуваний потребами спільної діяльності, який включає в себе обмін інформацією та вироблення єдиної стратегії взаємодії.

3

Семінар провів експерт-аналітик Фонду Александра Кваснєвського Amicus Europae, випускник факультету Управління Варшавського університету за спеціальністю медіамаркетинг; у минулому – викладач Українського католицького університету, працівник відділу зовнішньоекономічної діяльності Львівської міської ради Ярослав Кіт. Він наголосив: «Працівники прес-служб – єдина команда, яку об’єднує мова, цілі, способи досягання результату, фундаментальні цінності (християнські та загальнолюдські)».

4

У роботі семінару взяв участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, який розказав присутнім про тісну співпрацю системи БПД на Прикарпатті й центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, що проявляється у проведенні спільних правопросвітницьких семінарів. «Інформування державних службовців, посадових осіб, працівників рад об’єднаних територіальних громад про безоплатну вторинну правову допомогу, як виду державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, і включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру – важливе завдання, яке стоїть перед Регіональним та місцевими центрами з надання БВПД», – сказав він.

5

В обговоренні піднімались питання щодо контакту державних службовців і громадян при налагодженні комунікації, їх очікування.

6

7

На завершення семінару головний спеціаліст відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Наталія Шотурма, начальники відділів правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Калуського та Івано-Франківського місцевих центрів з надання БВПД Іванна Грещук та Марія Коляджин подякували спікеру й організаторам за цікаво проведений семінар, зазначивши на важливості отриманих знань. Вони зауважили, що довіра громадян є важливим «капіталом», який необхідний для роботи в системі безоплатної правової допомоги.

8

9


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)