назад

Співпраця Регіонального центру із громадською організацією: внутрішньо переміщені особи, еміграція, запобігання торгівлі людьми та насильству в сім’ї

15037141 549786285212332 1722907779058500785 n

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області та громадська організація “Тернопільський міський жіночий клуб «Відродження нації»” об’єднали зусилля з метою забезпечення для громадян доступу до безоплатної правової допомоги.

Так, сьогодні, 16 листопада 2016 року, Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області та громадська організація “Тернопільський міський жіночий клуб «Відродження нації»” уклали Меморандум про співпрацю. Документ підписали директор Регіонального центру Ірина Хондогій та голова ГО “Відродження нації” Галина Кравець.

У рамках виконання Меморандуму сторони домовилися про об’єднання зусиль членів ГО та системи безоплатної правової допомоги для підтримки осіб, які потерпіли від торгівлі людьми, емігрантів, громадян, які потребують підтримки у зв’язку з виїздом за кордон або поверненням з-за кордону, внутрішньо переміщених осіб, а також тих, які потерпають від насильства в сім’ї. Відповідно до домовленості, сторони будуть проводити для цих категорій осіб правоосвітні заходи, спрямовані на підвищення правової свідомості щодо захисту своїх прав.

“Серед іншого, будемо залучати до обговорення актуальних питань щодо надання безоплатної правової допомоги зацікавлені організації та об’єднання. Для цього спільно організовуватимемо круглі столи, конференції, інші заходи, – зазначила Ірина Хондогій. – Важливо, що Регіональний центр здійснюватиме експертне вивчення розроблених громадською організацією правок та доповнень до нормативних актів в сфері запобігання торгівлі людьми”.

“Також усі охочі зможуть отримати у нас консультації із правових питань, в тому числі й доступ до інших видів правової допомоги”, –  доповнила Галина Кравець.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.