назад

Співпраця з ГТУЮ у Волинській області

z121 серпня 2017 року з нагоди проведення в області декади правових знань до 26 річниці Незалежності України, Іваничівським бюро правової допомоги спільно з працівниками Головного територіального управління юстиції у Волинської області проведено зустріч з працівниками апарату та керівниками структурних підрозділів Іваничівської районної державної адміністрації.

Головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Богдана Довгополова-Совотюк ознайомила присутніх з діяльністю онлайн-сервісів МЮУ та з новаціями, які мають місце у роботі органів юстиції.z2
Головний спеціаліст з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Ірина Б’яла розповіла присутнім про порядок звернення до Європейського суду з прав людини та про основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Крім того, начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович ознайомила присутніх з інформацію про ратифікацію 07 червня 2017 року Верховною радою України Закону «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу», проект якого було розроблено Міністерством юстиції та подано до парламенту Президентом України. Сам текст Європейської угоди було погоджено уповноваженими представниками країн Європи 27 січня 1977 року у Страсбурзі, відтоді ця Угода відкрита до ратифікації з боку інших країн. Українці тепер зможуть звернутися із заявою про правову допомогу в цивільних, комерційних або адміністративних справах на території інших держав-учасниць Угоди без жодної оплати.z3
Слід зазначити, що захід проходив за активної участі працівників апарату РДА, які мали змогу задати запитання на теми правового характеру, найбільш актуальні на сьогоднішній день.

В цей же день в рамках проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» в Іваничівському бюро правової допомоги відбувся круглий стіл за участю директора Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Смолярчук, працівників відділу та фахівцями Головного територіального управління юстиції у Волинській області. Під час заходу були обговорені питання співпраці бюро та ГТУЮ у Волинській області на виконання даного проекту, діяльності онлайн сервісів МЮУ та новації Міністерства юстиції України.

Також було проведено роз’яснювальну роботу по даних питаннях серед відвідувачів бюро.

Довідково: Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19. Skype: Іваничівське бюро правової допомоги.