назад
17.02.17

Співпраця з органами місцевого самоврядування задля розширення правової спроможності громад

1430913091 23051 n

Забезпечення правової спроможності як територіальних громад, так і кожного громадянина безпосередньо, вимагає консолідації  зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості  на всіх рівня задля інформування про права, механізми їх реалізації, надання правової допомоги.

Так, 13 лютого 2017 року заступник начальник Чутівського бюро правової допомоги Вікторія Гнатенко взяла участь в бюджетній комісії та сесії Чутівської районної ради, на якій були присутні голова Чутівської РДА Сергій Апряткін, голова Чутівської районної ради Володимир Филенко, депутати Чутівської районної ради, сільські, селищні голови, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, представники правоохоронних органів, прокуратури, органів правосуддя, засобів масової інформації, керівники районних осередків політичних партій, громадських організацій.14022017SesiaRR

14 лютого 2017 року в залі засідань Великобагачанської районної державної адміністрації, відбулася чергова 12 сесія 7 скликання. Заступник начальника  Великобагачанського бюро правової допомоги Лариса Шарко взяла участь в обговоренні актуальних питань району та виступила перед присутніми на сесії з доповіддю щодо результатів новоствореного Великобагачанського бюро правової допомоги у 2016 році. Фахівець бюро акцентувала увагу учасників сесії на взаємній співпраці між державними установами та Великобагачанським бюро.14022017ses ya raionna rada

Також в цей день з Лариса Шарко провела правопросвітницький захід з головами сільських, та селищних рад з роз’ясненням норм закону та наданням методичної допомоги правового характеру. Присутнім на заході фахівець системи БВПД вкотре наголосила на можливості співпраці з Великобагачанським бюро правової допомоги та установами району, а також акцентувала увагу, що мешканці сіл  Великобагачанського району можуть звернутися до Великобагачанського бюро за отриманням первинної та вторинної правової допомоги, а також за необхідності скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України. По завершенні зустрічі Ларисою Шарко роздані інформаційні матеріали з відомостями про Великобагачанське бюро правової допомоги.

         14 лютого 2017 року відбулося засідання сесії Великопавлівської сільської ради, на якому депутати розглянули питання прийняття Програми правової освіти населення Великопавлівської сільської ради на 2017-2020 роки.

         Сільський голова Ярослав Переятенець презентував Програму та роз’яснив, що вона спрямована напідвищення загального рівня правової культури та правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань,забезпечення рівного доступу громадян до правової інформації та правосуддя.

         Депутати, заслухавши сільського голову проголосували «за» та своїм рішенням затвердили Програму правової освіти населення Великопавлівської сільської ради Зіньківського району на 2017-2020 роки.

На виконання Програми з бюджету сільської ради планується виділити 9 200 гривень. Кошти передбачені на проведення найбільш необхідних заходів на території Великопавлівської сільської ради, таких як: забезпечення функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги; здійснення правопросвітницької  роботи серед населення; забезпечення відвідування осіб, зокрема одиноких, похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями за місцем їх перебування з метою надання безоплатної правової допомоги тощо.

Нагадуємо, що кожен хто потребує правової допомоги має можливість скористатися правовими послугами, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, звернувшись до відповідних бюро правової допомоги.

Чутівське бюро правової допомоги працює за адресою: с-ще. Чутове, вул. Набережна, 15, тел. (05347) 9-10-23.

Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. В.Багачка, вул. Леніна, 19-А, тел. (05345) 91-426.

 Зіньківське бюро правової допомоги діє за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел. (05353) 3-34-74.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.