назад

Співпраця зі Смолигівською ОТГ Луцького району

7viber imageНа запрошення голови Смолигівської об’єднаної територіальної громади Галини Прус, директор та працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у святкуванні 460-річчя села Смолигів Луцького району.

7viber image

Директор Луцького місцевого центру з надання БВПД Ольга Кудрицька долучилася до урочистих привітань з нагоди свята спільно з представниками органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади і наголосила на важливості співпраці з метою розбудови системи безоплатної вторинної правової допомоги та підвищення правової спроможності громадян.

2viber image

«Співпраця з місцевою владою щодо забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги для нас є дуже важливою, адже громадяни мають знати свої можливості щодо реалізації права на безоплатну правову допомогу і використовувати місцеві центри та бюро правової допомоги як правові можливості для захисту своїх прав», – зазначила під час зустрічі Ольга Кудрицька.

1viber image

Працівники Луцького місцевого центру провели правову бесіду з дітьми, роз’яснили окремі статті Конвенції ООН про права дитини та Конституції України, а також інші нормативно-правові акти, які діють на території нашої держави, що захищають права дитини. Одним із таких є Закон України «Про охорону дитинства». Завданням Закону є розширення соціально-правових гарантій дітей, забезпечення фізичного, інтелектуального, культурного розвитку молодого покоління, створення соціально-економічних і правових інститутів з метою захисту прав і законних інтересів дитини в Україні.

viber image

Також у рамках заходу працівники Центру спільно з адвокатом Олександром Носковим, що співпрацює з Центром на умовах проекту Рro Вono, надали консультації військовослужбовцям та іншим мешканцям села Смолигів, котрі зверталися з правовими питаннями. Зокрема, учасників АТО та демобілізованих поінформовано про роботу та функції місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також надано правову консультацію щодо першочергового обслуговування підприємствами, установами та організаціями служби побуту, громадського харчування, міжміського транспорту.

IMG 20170718 085714 HDR

Довіково:
Отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7. Тел. 77-07-17.
Додатково повідомляємо про цілодобове функціонування телефонної лінії системи безоплатної правової допомоги за номером: 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.