назад
18.07.17

Успіхами системи БПД як потужного механізму захисту прав поділилися клієнти на прес-конференції у Сумах

Прес-конференція за участі громадян, які завдяки системі безоплатної правової допомоги змогли відстояти свої права, та зустріч із працівниками центрів та бюро правової допомоги стали підсумковими в обговоренні питань розвитку системи та спрощення доступу до професійної правничої допомоги у рамках візиту Міністра юстиції Павла Петренка та в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка на Сумщину.

Відкриваючи захід, Міністр юстиції Павло Петренко підкреслив, що сьогодні в Україні створено повноцінну систему безоплатної правової допомоги, та поінформував присутніх про можливості отримання правової інформації та консультацій усім, хто цього потребує.

1 pp

В.о. директора Координаційного центру висловив задоволення наявним рівнем надання безоплатної правової допомоги.

“Система дуже швидко розвивається. Фактично, за чотири роки країна отримала надпотужний і досить досконалий захисний механізм. І зараз цим сервісом мають змогу скористатися люди по всій країні. Варто зазначити, що в системі БПД працюють громадяни, які виявляють зацікавленість в позитивному результаті своєї роботи. Коли вдається допомогти, вирішити проблему, що, можливо, накопичувалась роками – це і є найбільшим досягненням в нашій роботі”, – зазначив Олексій Бонюк.

2 pp

Поділитися власним досвідом захисту своїх прав на прес-конференцію прийшли безпосередньо клієнти чотирьох місцевих центрів з надання БВПД. Кожен розповів свою історію ведення справи, що мала позитивний результат. Так, для Марини Крамаренко, чоловік якої покинув її з 2 дітьми й навідріз відмовлявся виплачувати аліменти, адвокатка склала позовну заяву про зобов’язання стягнути аліменти та заборговану суму, в результаті чого суд повністю задовольнив позов. Завдяки роботі адвоката суд виніс рішення і на користь дружини ліквідатора катастрофи на ЧАЕС Наталії Мілки, яка мала право на пільгове призначення пенсії, але ніяк не могла її отримати. Поновлення розслідування щодо побиття сусідом домігся завдяки роботі системи безоплатної правової допомоги Артем Літвіненко, який постраждав від побиття, однак правоохоронні органи 3 роки «тягнули» справу та закрили її нібито за відсутністю складу злочину. Історією поновлення прав ветерана-афганця Віктора Жолудя поділилася з присутніми його донька.

4 pp

“У нас виникло питання неправильних нарахувань за послуги, що надає одне з комунальних підприємств. Попросивши здійснити перерахунки, ми зіткнулися з нерозумінням проблеми. Хоч закон і був на нашому боці, ніхто не хотів це бачити. Для мене, як для людини, що має економічну та юридичну освіту вирішення вказаного питання було принциповим. Промоніторивши інформацію в інтернеті, зрозуміли, що мій батько має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Тож ми звернулися до місцевого центру, котрий надав нам кваліфіковану допомогу: підказав шляхи дій, допоміг зі збором документів, призначив обізнаного в справі адвоката. Як результат, було присуджено компенсацію збитків у повному обсязі”, – розповіла Марина Антонян.

Продовженням заходу стала зустріч зі співробітниками центрів та бюро правової допомоги Сумщини, на якій обговорювали питання реформ у правовій сфері, розвитку системи безоплатної правової допомоги у цьому контексті та збільшення наявного рівня правової компетенції громадян.

3 pp

Нагадаємо, раніше цього дня, 17 липня 2017 року, у Сумах запрацював у штатному режимі ще один контакт-центр, який є відділом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області. Основним завданням новоутвореного контакт-центру є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook       YouTube YouTube       Google Google+  тTwitter