назад
01.08.19

Співпрацюємо з партнерами задля дотримання прав затриманих осіб

Статтею 29 Конституції України закріплено право кожної людини на свободу та особисту недоторканість. Кожному заарештованому чи затриманому має бути невідкладно повідомлено про мотиви арешту чи затримання, роз’яснено його права та надано можливість з моменту затримання захищати себе особисто та користуватися правничою допомогою захисника.

Законом України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено, право будь-якої особи, котру затримали правоохоронці, на таку допомогу безоплатно.

Саме цим питанням, а також тісній співпраці правоохоронців та правників було присвячено засідання Круглого столу, яке відбулося сьогодні, 1 серпня 2019 року, у приміщенні Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Учасниками заходу стали начальник відділу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Армеєва, представники Управління забезпечення прав людини Національної поліції (поліцейський омбудсмен) Сергій Конощук, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – Регіональний координатор Віра Яковенко та Регіональний представник Юрій Чернушенко, громадських організації «Україна без тортур», «Волна», «ЛЕГОЛАЙФ-Україна», «Меридіан», керівники підрозділів ГУ НП в Полтавській області.

В обговоренні піднятого питання за допомогою скайп зв’язку також приймали участь працівники відділків поліції на місцях.

Під час зібрання учасники обговорили механізми удосконалення подальшої співпраці з питань захисту прав затриманих осіб, координації зусиль щодо недопущення порушень у цій сфері працівниками поліції, обміну інформацією із вказаних питань, а також досягли домовленостей щодо проведення спільних заходів на даному напрямі.

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу та захистити свої права Ви зможете звернувшись до фахівців системи безоплатної правової допомоги.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел. (0532) 56-02-88.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17, тел. (05361) 77-479.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.