назад

Співробітники Коростенського МЦ зустрілись з учнями 8-11 класів Коростенської ЗОШ № 9, Коростенського колегіума № 10 та Коростенської міської гімназії № 7

9.12.2015 Korosten meeting 19 грудня 2015року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Сергієнко Оксана, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шадура Інна та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Дякевич Софія зустрілись з учнями 8-11 класів Коростенської ЗОШ № 9, Коростенського колегіума № 10 та Коростенської міської гімназії № 7 та розповіли їм про систему безоплатної вторинної правової допомоги. Учням була надана детальна інформація щодо їх права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та залишені інформаційні матеріали.

Було проінформовано присутніх, що 10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 р., Конвенвенцію про права дитини, яка 27 лютого 1991 року була ратифікована Україною. На цьому документі грунтується значна кількість міжнародних договорів з прав людини, дитини які мають обов’язковий характер та є частиною національного законодавства України. Була розглянута цивільна, адміністративна, кримінальна відповідальність неповнолітніх відповідно до чинного законодавства.

9.12.2015 Korosten meeting 2