назад

Заходи з нагоди Всеукраїнського тижня права: лекція з питань реалізації прав людини у Запорізькому слідчому ізоляторі

1 20151208135530

В рамках Всеукраїнського тижня права 8 грудня 2015 року начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Гришин спільно зголовним спеціалістом відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Запорізького міського управління юстиції Ганною Порошиною в приміщенні Запорізького слідчого ізолятору для засуджених осіб та осіб, які знаходяться під вартою в Запорізькому слідчому ізоляторі були проведені лекції на теми: «Конституційні права людини» та «Порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. Категорії громадян, що підпадають під дію Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Метою зустрічей з працівниками слідчого ізолятору, засудженими особами  таособами, які знаходяться під вартою,було інформування щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні та можливостей отримання безоплатної вторинної правової допомоги на території    м. Запоріжжя та Запорізької області, поширення інформації про права та свободи людини, надання правової допомоги, підвищення загального рівня правової культури і свідомості всіх суб’єктів права, виховання у засуджених поваги до закону і прав людини, адже сьогодні кожному таке право гарантоване державою. 

Під час зустрічі у Запорізькому слідчому ізоляторіОлександр Гришин виклав основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розповів про доступ до БВПД та порядок її надання, основи діяльності Регіонального центру, основним завданням якого  є створення рівних можливостей доступу до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, а також про основний напрямок діяльності місцевих центрів, які забезпечують з 1 липня 2015 року організацію надання безоплатної правової допомоги найбільш незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах.

Крім того, під час зустрічі Олександром Гришиним було проведено анкетування неповнолітніх осіб, які утримуються в умовах слідчого ізолятору, з метою виявлення рівня задоволеності наданою безоплатною вторинною правовою  допомогою адвокатами, що співпрацюють з Регіональним центром. В ході бесіди неповнолітні особи  відмітили високий  рівень професіоналізму адвокатів БВПД та висловили задоволення наданою їм правовою допомогою.

2 20151208135356