назад

Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорювали у Шостці

ShM 2017 04 11 STANDARTU  311 квітня на базі Шосткинського місцевого центру з надання БВПД відбулася зустріч заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентини ВОЛОБУЄВОЇ та директора Шосткинського місцевого центру Миколи ГУДІМИ з адвокатами міста Шостка, які працюють в системі безоплатної правової допомоги.

Метою проведення даного заходу було обговорення задвокатами положень Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідальність за порушення стандартів у відповідності із Правилами адвокатської етики та Законом про адвокатуру та адвокатську діяльність.

В ході робочої зустрічі Валентина ВОЛОБУЄВА відзначила, що дотримання Стандартів є важливою умовою надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ShM 2017 04 11 STANDARTU  1

 

Директор місцевого центру з надання БВПД Микола ГУДІМА зазначив: «Сьогодні актуальним є питання залучення до співпраці нових правозахисників, оскільки деякі райони, які обслуговує Шосткинський місцевий центр не мають адвокатів».

Під час робочої зустрічі відбулось жваве обговорення змін до форми акту та відповідних розрахунків, методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають БВПД, стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги

ShM 2017 04 11 STANDARTU  2

На думку більшості учасників зустрічі, Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомагають підвищенню авторитету адвокатів в цілому та підвищення рівня поваги з боку інших суб’єктів правової системи до адвокатів системи безоплатної правової допомоги як учасників судового процесу, дає змогу привести роботу адвокатів у відповідність до єдиних європейських стандартів.

Після завершення зустрічі були підведені підсумки заходу та окреслені подальші шляхи співпраці.

 

Довідково:Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.