назад

Старокостянтинів: працівникам закладів культури розповідали про систему безоплатної правової допомоги

klub     Працівники культури часто виступають посередниками між центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадянами, які мають правові проблеми, особливо, коли йдеться про віддалені населені пункти. До прикладу, у сільських бібліотеках завжди можна побачити інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги, на їх базі організовують Skype-консультування. Тому важливо поінформувати працівників культури про право громадян на безоплатну правову допомогу та можливості для реалізації цього права.

     Заступниця начальника відділу правової інформації та консультацій Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Андрєєва взяла участь у виробничій нараді клубних працівників Старокостянтинівського району. Захід, що відбувся 28 вересня в районному центрі культури, організував відділ культури, національностей, релігій та туризму Старокостянтинівської районної державної адміністрації.klub1

     Юристка розповіла присутнім про види правової допомоги, яку можна отримати у центрі, та перелічила категорії громадян, яким держава гарантує послуги адвоката за бюджетні кошти, зауваживши при цьому, що правові консультації спеціалісти центру надають безкоштовно для всіх без винятку осіб, які до них звертаються. Працівники закладів культури дізналися, які документи необхідно надавати, щоб підтвердити своє право на безоплатну вторинну правову допомогу.

     На завершення зустрічі кожен отримав інформаційні буклети з поширених правових питань із зазначенням контактної інформації Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Захід відбувся в межах реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

 *   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.