назад

Старокостянтинівщина: мобільні пункти консультування працювали у Базалії та Кунчі

20161005 104622     У рамках роботи мобільного консультаційного пункту Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відділу «Теофіпольське бюро правової допомоги», 5 жовтня відбувся виїзний прийом громадян на базі Базалійської селищної ради, а 11 жовтня отримати правову допомогу у своєму селі могли мешканці Кунчі. Правові консультації жителям громад надавали начальник бюро Людмила Кобера та головний спеціаліст Тетяна Віркун.

     Громадянам розповідали про можливість отримати безоплатну правову допомогу у бюро, надавали консультації з питань соціального забезпечення, спадкового, земельного, сімейного та житлового права.

     У Базалії працівники бюро провели інформаційно-роз’яснювальні лекції з питань оплати праці та соціального забезпечення з трудовими колективами селищної ради, дошкільного навчального закладу «Берізонька», амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а також відвідали Базалійський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, де зустрілися з його підопічними, обговорили проблемні питання правового і соціального захисту громадян похилого віку з адміністрацією закладу тощо.

039

022

 

     Спільно з вчителями Базалійської загальноосвітньої школи IIII ступенів Людмила Кобера та Тетяна Віркун провели «Урок в життя» для школярів 8-х та 10-х класів. Підліткам розповіли про цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, у формі гри запропонували віднайти вихід із проблемної ситуації, змоделювати свою поведінку при нападі хуліганів.

022

024

     У Кунчі представники бюро зустрілися із трудовими колективами та керівниками дошкільного навчального закладу «Джерельце», загальноосвітньої школи III ступенів, фельдшерсько-акушерського пункту та поінформували їх про порядок отримання первинної і вторинної правової допомоги, правові послуги, що їх надають у бюро, а також про категорії громадян, які мають право на адвоката за державні кошти. 

консултування у ФАПі

з працівниками ДНЗ

спільне фото з директором ЗОШ і сільським головою

     Задля поширення правових знань серед школярів у місцевій школі провели правоосвітній захід для учнів 5—9 класів на тему: «Основні права та обов’язки учнівської молоді», під час якого говорили про обов’язки та особисту відповідальність неповнолітніх за свою поведінку.

     У Теофіпольському районному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, що розташований у с. Кунчі, працівники бюро провели зустріч із директором закладу та визначили основні напрямки подальшої співпраці з батьками вихованців центру. 

     Нагадаємо, що Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75. Правову допомогу можна отримати також у бюро правової допомоги, які є відділами місцевого центру:

      Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

     Теофіпольське бюро правової допомоги — смт. Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103.