назад

В Управлінні Пенсійного фонду України Приморського району м. Одеси відкрито мобільний виїзний пункт консультування громадян

 

mob.punkt 3Значну кількість людей, бажаючих отримати юридичну допомогу, складають особи похилого віку, яких насамперед хвилюють питання пенсійного забезпечення. Найактуальніші питання стосуються перерахування пенсії за віком, за страховим стажем роботи, по інвалідності внаслідок загального захворювання (у тому числі по інвалідності з дитинства), у зв’язку з втратою годувальника, у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму, а також перерахування пенсії з використанням показника середньої заробітної плати за відповідний рік тощо.

Приймаючи до уваги складність пересування зазначеної категорії населення з однієї установи до іншої з метою вирішення, у тому числі, правових питань, а також для забезпечення доступу до якісної безоплатної правової допомоги, в.о. начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Центр) Аллою Перетятко та головним спеціалістом відділу правової інформації та консультацій Центру Олександром Зінькевичем спільно з заступником начальника Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси (далі – Управління) Тамарою Гортопан  досягнуто домовленості щодо співпраці. Так, 10 жовтня 2016 року фахівцями Центру в приміщенні Управління Пенсійного фонду (м. Одеса, вул. Рішельєвська, 60) було відкрито мобільний виїзний пункт консультування громадян.

mob.punkt 1

mob.punkt 2


Відтепер щопонеділка, з 9.00 до 12.00 год., а також щосереди, з 14.30 до 17.30 год., у пункті  усі бажаючі можуть отримати наступні правові послуги:

 

-консультацію та правову інформацію, роз’яснення юриста зі спадкових, сімейних, земельних, трудових, житлових питань, питань соціального забезпечення, виконання судових рішень тощо;

 

– складання документів непроцесульного характеру  (заяв, скарг, звернень);

 

-адресну безкоштовну правова допомога за місцем проживання/перебування (для осіб з обмеженими фізичними можливостями);

 

– заповнення формуляра заяви до Європейського суду з прав людини у зв’язку з порушенням Російською Федерацією прав на окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, а також у південно-східних областях України;

 

– доступ  до електронних сервісів  Міністерства юстиції України (отримання інформації щодо нерухомого майна, відомостей про банкрутство підприємства, установи, організації, інформації про стан розгляду справи в суді, он-лайн реєстрація актів цивільного стану тощо.

 

Робота такого пункту вже в перший день свого існування мала позитивні результати. Фахівець Центру проконсультував трьох осіб  з наступних питань:

– порядок призначення пенсії за втратою годувальника;

– порядок отримання путівки до санаторію особами з І групою інвалідності;

– порядок нарахування песії за віком;

– порядок отримання допомоги спадкоємцями осіб, які перебували в концентраційних таборах.

mob.punkt 3mob.punkt 4




У мобільному пункті можна подати документи для отримання правової допомоги адвоката, а саме: складання позову, апеляційної та касаційної скарги, представництво інтересів в судах у цивільних та адміністративних справах, а також представництво інтересів потерпілих і свідків в органах досудового розслідування та складання цивільного позову в рамках  кримінального провадження.


Хто має право на адвоката?                           

Документи, які необхідно подати до Центру                                                   
 Особи, що мають  сукупний дохід сім’ї нижче прожиткового мінімуму


–  паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;

–  реєстраційний номер облікової картки платника податків;

–  довідка про склад сім’ї;

–  довідки про доходи кожного члена сім’ї за останні 6 місяців


 Особи з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи


– паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;

– реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– пенсійне посвідчення або довідка МСЕК або посвідчення, що підтверджує

 призначення соціальної допомоги;

– довідка про розмір пенсії або довідка про розмір соціальної допомоги, що

призначається замість пенсії


Ветерани війни, учасники бойових дій, інваліди війни тощо  


– паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;

– реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– відповідне посвідчення


 

 

Біженці


– паспорт (за наявності);

– довідка про звернення за захистом в Україні;

– рішення органу міграційної служби про відмову в прийнятті заяви, про відмову в оформленні документів, про відмову у наданні статусу   біженця або особи, яка потребує тимчасового захисту (за наявності)


Одночасно повідомляємо, що в приміщенні Другого місцевого центруз надання БВПД громадяни мають можливість щомісячно отримувати кваліфіковану консультацію спеціаліста Управління Пенсійного фонду.


Вперше такий прийом громадян за участю Тетяни Черепитської, начальника відділу призначення та перерахування пенсій, відбудеться 21 жовтня 2016 року з 11.00 по 13.00 годину.


Довідки за телефоном:  (048) 726-14-45.

 

 

  

Другий одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

 

м. Одеса, вул. Коблевська, 40

 

Телефони: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44

 

Електронна адреса:odesa2.odesa@legalaid.gov.ua

 

Скайп: legalaid_odesa2

 

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103