назад

Працівники Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у заході, присвяченому проблемі торгівлі людьми

14 жовтня 2016 року, в рамках реалізації Регіональної цільової програми «Про розвиток сімейної та гендерної політики у Дніпропетровській області на 2012-2021 роки», за підтримки Міжнародної організації з міграції, Дніпропетровської обласної громадської організації «Промінь», Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА відбувся семінар-тренінг на тему: «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, щодо надання допомоги та захисту особам, які постраждали від торгівлі людьми».

У тренінгу взяли участь понад 20 представників управлінь праці та соціального захисту населення, центрів зайнятості та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міста Дніпро, а також Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Важко повірити, що торгівля людьми існує в сучасному світі та є загрозою для українців. За оцінками Міжнародної організації з міграції, близько 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Постраждалі часто живуть серед нас, лишаючись непоміченими, без правової, психологічної та матеріальної допомоги. Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні та багатьох інших країнах. Статтею 149 Кримінального Кодексу України передбачено, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

В ході тренінгу директором центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Соборного району м. Дніпро Ларисою Гущіною були детально розкриті поняття торгівлі людьми, їх види та способи. Учасники заходу обговорили сучасний стан цієї проблеми в Україні, методи боротьби та попередження торгівлі людьми. Робота в групах дозволила закріпити отриманні знання на практиці.

Про особливості процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та надання матеріальної допомоги даній категорії осіб, розповів завідувач сектору у справах сімейної та гендерної політики Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Владислав Рахманов.

Представник Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Дубовенко провела презентацію на тему: «Функціонування системи безоплатної правової допомоги в України», розповіла про основні завдання, принципи роботи регіональних та місцевих центрів, а також новостворених бюро.  Всі присутні були забезпечені інформаційними матеріалами про безоплатну правову допомогу та адресами центрів та бюро у Дніпропетровській області.

Зустріч надала можливість учасникам підвищити свою обізнаність в сфері протидії торгівлі людьми, наданні допомоги та захисту постраждалим особам, системи безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія — 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2016/10/04_1{/gallery}