назад

Старокостянтинівщина: Забезпечення сільських мешканців безоплатною правовою допомогою — серед першочергових завдань

20160219 114408     19 лютого начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Віта Сучок разом із представником Благодійної організації “Фонд родини Кольгофер”, доцентом кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права, кандидатом юридичних наук Юрієм Туровцем провели виїзний прийом громадян на території Вербородинської та Ілляшівської сільських рад, що на Старокостянтинівщині.

     До фахівців звернулося семеро громадян. Вони потребували консультацій з різних правових питань, зокрема щодо усунення перешкод у праві користування земельною ділянкою, поновлення строку для прийняття спадщини, права на частку у спадщині спадкоємців за законом і за заповітом, порядок оформлення права власності через укладення договору купівлі-продажу, стягнення заборгованості за кредитним договором та інших. У підсумку роботи виїзного консультпункту було прийнято два письмових звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Після прийому громадян відбулися робочі зустрічі правозахисників із головами Вербородинської та Ілляшівської сільських рад Галиною Борук та Надією Лисяк.. Говорили про необхідність подальшої співпраці, адже саме жителі сіл найчастіше не можуть у повній мірі скористатися правом на безоплатну вторинну правову допомогу.

     На завершення поїздки Віта Сучок поспілкувалась із соціальними працівниками Вербородинської та Ілляшівської сільських рад. Йшлося насамперед про потреби у правовій допомозі соціально незахищених громадян.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/22_1/{/gallery}