назад

Старшокласникам розповіли, яка відповідальність настане за жорстоке поводження з однолітками

dobroslavske byro buling07 грудня 2017 року в Крижанівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей-дошкільний навчальний заклад» Лиманської районної ради Одеської області в рамках Всеукраїнського тижня права, «16 днів проти насилля» начальник Доброславського бюро правової допомоги Олена Осадча провела правопросвітницький захід на тему: «Відповідальність за жорстоке поводження з однолітками» серед учнів 9-х класів.

На початку заходу учнями заповнено анонімні анкети для того, щоб з’ясувати, чи знають діти, що таке насилля та його види, чи відбувалося щось подібне з ними та чи вчиняли вони самі коли-небудь такі дії над іншими.

Присутнім повідомлено, що все частіше фіксуються випадки такого явища, як шкільний булінг – систематичний  і тривалий процес свідомого жорстокого ставлення до дитини чи групи дітей. Конфлікти між однолітками вже давно стали  невід’ємним елементом дорослішання. Знущання над дітьми може бути різним: від кепкування над зовнішністю до фізичних принижень. Інколи жорстокість дітей і підлітків не знає меж.

Дітям детально роз’яснено про відповідальність за такі дії та куди звертатися, якщо над особами знущаються. Вказано, що кривдника у віці з 14 років може бути притягнено навіть і до кримінальної відповідальності за населення тілесних пошкоджень.

Також порекомендовано у разі якщо дитину ображають у школі, спершу звернутися до адміністрації школи або до правоохоронних органів.

Наприкінці заходу Олена Осадча роздала дітям інформаційні буклети: «Твої права – твій захист», а також повідомила про проект «Я МАЮ ПРАВО!». Учні отримали інформаційні буклети «Вимагають хабар за іспит чи навчання?», розроблені в рамках даного проекту.

dobroslavske byro buling

За детальними консультаціями та роз’ясненнями громадяни можуть звернутися до Доброславського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Доброслав, вул. Центральна, 75 або за тел.(04855) 9-16- 16.