назад

Студентам Лесиного вишу – про важливі проєкти системи БПД

Розповісти майбутнім юристам про правові послуги, альтернативні сервіси та пілотні проєкти й плани системи безоплатної правової допомоги. Це – головна мета зустрічі у форматі відкритого діалогу директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталії Смолярчук із найбільш мобільною частиною населення – студентством СНУ імені Лесі Українки, що відбулась 8 листопада 2019 року. Участь у заході взяла й викладачка вишу, адвокатка, яка співпрацює з Регіональним центром Вікторія Кондратішина.

«Система безоплатної правової допомоги» – це та надійна інституція держави, котра розуміє потреби та проблеми людей та допомагає їх вирішувати у правовий спосіб», – акцентувала увагу молоді Наталія Смолярчук, розповідаючи їй про систему БПД, яка діє в Україні.

Під час зустрічі презентовані важливі проєкти та ініціативи системи БПД, а це – медіація, програма відновного правосуддя для неповнолітніх, довідково-інформаційна платформа правових консультацій WikiLegalaid та спільна ініціатива Уряду України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості «Сімейні радники».

Разом із тим, повідомлено про основні досягнення та напрацювання центрів з надання БВПД Волині.

Серед пріоритетів системи, які озвучила директорка Регіонального центру, – ефективність державних видатків, збереження мережі доступу, клієнтоорієнтована структура, запровадження додаткових сервісів, розширення застосування IT, розвиток людського потенціалу.

Вікторія Кондратішина з власної практики розповіла студентам, яка участь адвоката у доказуванні у кримінальному процесі.

Студенти виявили неабияку зацікавленість системою БПД, а директорка Регіонально центру, своєю чергою, висловила сподівання, що серед майбутніх випускників – майбутні фахівці центрів з надання БВПД, які працюватимуть заради захисту прав людей.