назад
23.05.16

Студенти історико-юридичного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя дізналися про конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників та/або заступників керівників бюро правової допомоги

P517097017 травня 2016 року з метою поширення інформації щодо реалізації права на безоплатну правову допомогу начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського місцевого центру Олена Сербін провели робочу зустріч з в.о. декана історико-юридичного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Сергієм Кириленком та виступили перед студентами і повідомили про конкурс з відбору кандидатів на посади керівників та/або заступників керівників бюро правової допомоги.

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя – один з найстаріших навчальних закладів в Україні, відомий далеко за межами країни своїми освітніми, науковими і культурними традиціями. Заснований у 1805 р. на кошти братів Олександра та Іллі Безбородьків. За 210 років свого існування було підготовлено понад 60 тисяч фахівців – педагогів, юристів, інженерів тощо.
В ході зустрічі з в.о. декана історико-юридичного факультету Сергієм Кириленком були обговорені питання налагодження тісної співпраці, проведення спільних заходів та консолідації зусиль, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян, а також залучення студентів факультету до розповсюдження інформації про реалізацію права на безоплатну вторинну правову допомогу.
У своєму виступі перед студентами працівники Ніжинського місцевого центру акцентували увагу на питанні неухильного дотримання Конституції України та законів України кожною людиною, так як повага до прав і свобод, честі та гідності інших людей – є важливим обов’язком громадянина. Держава покладає на себе відповідальність забезпечувати реалізацію прав і свобод людини і громадянина, охороняти і захищати права та свободи. Під час спілкування Олена Іванова та Олена Сербін окремо зупинилися на етапах розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, ознайомили присутніх із діяльністю Ніжинського місцевого центру, порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги, категоріями осіб, які мають право на отримання такої допомоги, повідомили про оголошення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників та/або заступників керівників бюро правової допомоги, а також розмістили на дошці оголошень інформацію про конкурс.P5170956P5170961P5170963P5170981