назад
04.04.17

Студенти-правники Вінниччини здобуватимуть практичний досвід у центрах з надання БВПД

04 04 2017 2 2Про це йдеться в договорах, які сьогодні, 4 квітня 2017 року, підписали директор Вінницького торгівельно-економічного інституту КНТЕУ Наталія Замкова та в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова.

Безоплатна правова допомога є новою системою захисту прав громадян в Україні. В рамках Договору про співпрацю, студенти за спеціальністю «Право» мають можливість глибше дізнатись про неї, вивчити на практиці порядок та умови надання такої допомоги за рахунок держави. Практика дозволить студентам зрозуміти, як вони будуть використовувати свої знання у майбутньому, здобувати особистий досвід спілкування з органами поліції, адвокатами та клієнтами, які звертаються за отриманням консультацій та роз’ясненнями.04 04 2017 2 1

Договором про творчу науково-технічну співпрацю, передбачене співробітництво у таких напрямках:

  • обмін досвідом у реалізації передових освітніх технологій, методів, форм і засобів навчання, надання взаємної допомоги в підготовці кадрів;
  • створення творчих колективів по розробці методичних рекомендацій та написанню наукових статей;
  • надання науково-практичної допомоги, консультацій, читання лекцій;
  • підготовка та реалізація спільних науково-дослідних проектів.

04 04 2017 2 3

«Спектр роботи бюро та центрів з надання правової допомоги досить широкий і охоплює всі види права: земельне, трудове, кримінальне, сімейне та інші. Тут відкривається простір для юристів-початківців, яким необхідна практика» – зазначила Марина Лукіянова. Також, в.о. директора поділилася позицією керівництва і процитувала директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського: «Місією системи БПД в Україні є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот. А робота усієї команди будується на таких цінностях, як гідність та права людини, довіра та партнерство, прозорість та підзвітність, незалежність, інновації та прагнення досконалості».

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).