назад

Студенти-юристи завітали до Регіонального центру та дізналися про особливості його діяльності

SuR 180418 11Студенти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ разом з доцентом кафедри юридичних дисциплін Мариною Василенко 18 квітня відвідали Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Метою заходу було не лише проінформувати майбутніх правників із системою безоплатної правової допомоги в Україні, а й продемонструвати, як на практиці надаються правові консультації працівниками контактного центру та як співпрацює Регіональний центр з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

SuR 180418 12

SuR 180418 13На початку зустрічі начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Наталія Поставська ознайомила студентство із системою безоплатної правової допомоги Сумщини: окреслила діяльність Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги. Особливу увагу фахівець приділила тому, наскільки різносторонньою діяльністю займаються юристи системи БПД: це і консультування, і правопросвітництво, адресна правова допомога, розробка методичних рекомендації громадянам з того чи іншого правового питання і багато іншого. Окремо спеціаліст розповіла про роботу таємного клієнта, а також повідомила про розширення кола осіб, які можуть розраховувати на безоплатну вторинну правову допомогу.

SuR 180418 14Далі студенти мали змогу на власні очі побачити, як працюють фахівці контактного центру. Начальник відділу Олексій Рибалка розповів присутнім, як надходять дзвінки із всієї України, з якими питаннями найчастіше телефонують громадяни, і як здійснюється обробка та аналіз інформації. Юристи контактного центру поділилися досвідом, роз’яснили технічні моменти їхньої роботи та відповіли на всі запитання студентів, які виникали в них під час екскурсії.

SuR 180418 15

SuR 180418 16Також молодь ознайомилася із роботою відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Головні спеціалісти відділу Марина Андрієнко та Вячеслав Ісайкін розповіли, як саме Регіональний центр співпрацює з адвокатами, які надають БВПД. «Відділ забезпечує прийняття та реєстрацію повідомлень про затримання осіб, постанов/ухвал про залучення захисника відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, забезпечує видання доручень адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам відповідного права», – зазначила Марина Андрієнко.

«Студенти, які сьогодні завітали до Регіонального центру, навчаються на 4 курсі. Тож для них актуальним є питання, де в подальшому вони як юристи можуть працювати. А також студенти-юристи мають бути обізнаними із системою безоплатної правової допомоги в Україні. Тому даний захід цікавий, інформативний і дає змогу студентам подивитися, як працюють правники регіону», – поділилася враженнями доцент кафедри юридичних дисциплін Марина Василенко.

SuR 180418 17

Усі студенти отримали інформаційні матеріали про систему БПД та правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», а також домовлено про подальше інформування студентів-юристів із діяльністю Регіонального, місцевого центрів та бюро правової допомоги на Сумщині.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.