назад
18.04.18

Львівським адвокатам розповіли про більш дієві методи впливу на неплатників аліментів

IMG 1530

 

Адвокати системи безоплатної правової допомоги (БПД) Львівщини обговорили нюанси застосування нового законодавства, яке регламентує вирішення проблем домашнього насильства та захисту прав дітей. Тренінг відбувся у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Учасники проаналізували теоретичні аспекти ухваленого законодавства, зокрема, особливості домашнього насильства та спеціальні заходи його протидії. Адвокати системи БПД активно долучились до обговорення, оскільки кожен має в провадженні справи, пов’язані з домашнім насильством. Зокрема, на прикладах були окреслені способи та методи ідентифікації фактів насильства при роботі з клієнтом, а також практики застосування судами обмежувального припису до особи – кривдника, який вчинив домашнє насильство.

 

IMG 1524

Окрему увагу під час тренінгу приділили проблемі стягнення аліментів, адже захист прав та інтересів дітей є одним із найважливіших завдань для адвокатів. Новий закон передбачає більше дієвих методів впливу проти злісних неплатників, таких як: тимчасова заборона керування автомобілем, заборона виїзду за кордон та ін.

IMG E1516
Нагадаємо, з 07 січня 2018 р. набули чинності зміни до законодавства щодо протидії домашньому насильству, зокрема, було ухвалено новий закон та внесено зміни до цивільно-процесуального законодавства, що стосуються захисту прав потерпілих.

Тренінги відбулись спільно з ГО «Центр «Жіночі перспективи», Львівською міжрегіональною ресурсно-комунікаційною платформою та Головним теруправлінням юстиції у Львівській області.

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter