назад

Створено передумови формування правової культури мешканців Київщини

   Сьогодні очевидним є те, що ефективно підвищувати рівень правової культури українських громадян можливо за умов об’єднання зусиль та завдяки тісній співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних закладів, закладів культури, наукових установ, засобів масової інформації, і, зокрема, через таку інституцію, як міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення. Київська обласна МКМР з правової освіти населення координує діяльність органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій в області щодо правової освіти населення. Організаційну та методичну підтримку в роботі цієї Ради здійснює Головне територіальне управління юстиції у Київській області.

   29 березня представником Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області взято участь у засіданні Київської обласної МКМР з правової освіти населення. Під час засідання, що відбувалось під головуванням заступника голови – керівника апарату Київської обласної державної адміністрації Кучера В’ячеслава Анатолійовича, було схвалено План роботи обласної МКМР на 2017 рік, визначено пріоритети правової освіти та правового виховання населення регіону, тематику засідань Ради, заходи.
   Під час обговорення Плану роботи Київської обласної МКМР з правової освіти населення члени Ради наголосили на необхідності актуалізації заходів правоосвітнього та правовиховного характеру для підростаючого покоління, затвердження обласної програми правової освіти населення, внесення змін до складу членів Ради для організації більш ефективної її роботи.